avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Responsabil SSM cu Diploma de Manager Securitate
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Responsabil SSM cu Diploma de Manager Securitate

Buna ziua.
Administrez o casa de expeditii ( servicii conexe transportului) cu 5 angajati. As dori sa deleg responsabilitatile SSM+PSI catre mine. Pot sa ma numesc Responsabil SSM , avand la baza Diploma certificata de Manager Securitate ? Nu Manager SSM . Cursul a fost unul de specializare si acoperea si o parte de notiuni SSM si PSI.
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:51, 23 Ianuarie 2018
Legea ssm nr.319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-art.9 (4) În cazul micro-întreprinderilor şi al întreprinderilor mici, în care se desfăşoară activităţi fără riscuri deosebite, angajatorul îşi poate asuma atribuţiile din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă pentru realizarea măsurilor prevăzute de prezenta lege, dacă are capacitatea necesară în domeniu.
Normele de aplicare a legii ssm aprobate prin HG nr.1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-art. 16 (1) In cazul intreprinderilor cu pana la 9 lucratori inclusiv, angajatorul poate efectua activitatile din domeniul securitatii si sanatatii in munca, daca se indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
a) activitatile desfasurate in cadrul intreprinderii nu sunt dintre cele prevazute in anexa nr. 5;
b) angajatorul isi desfasoara activitatea profesionala in mod efectiv si cu regularitate in intreprindere si/ sau unitate;
c) angajatorul a urmat cel putin un program de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu o durata minima de 40 de ore si continutul prevazut in anexa nr. 6 lit. A, fapt care se atesta printr-un document de absolvire a programului de pregatire.
Daca cursul urmat de dvs. nu este acceptat (foarte probabil) de catre ITM va trebui sa urmati un curs ssm de 40 de ore.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa deschid un srl cu asociat unic si cu un angajat violetaflorentina violetaflorentina Dupa inmatriculare si dupa autorizarea de functionare, pot eu ca administrator sa ma ocup de ssm avand curs de 80 de ore si de resurse umane (curs de 80 ... (vezi toată discuția)
Obligativitate contract ssm Florentina Pene Florentina Pene Buna ziua! Am infiintat anul trecut o agentie de marketing, iar din decembrie 2017, m-am angajat in firma cu contract de munca. Sunt practic administrator si ... (vezi toată discuția)
E obligatoriu la firme contract cu ssm di psi ? elenaoboroc elenaoboroc Buna seara. Am o intrebare: Sunt medic stomatolog, am un cabinet individual de medicina dentara si in urma cu un an am avut un control de la ITM, de oarece ... (vezi toată discuția)