avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Două persoane pe actele de proprietate ale unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Două persoane pe actele de proprietate ale unui apartament

Doresc să achiziționez un apartament prin "Prima Casă" și doresc ca pe actele de proprietate să apară și viitoarea soție (nu suntem căsătoriți încă). Cum se procedează în acest caz? Se poate trece și cealaltă persoană ulterior, dacă pe contractul de V-C este trecută doar una dintre ele?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:09, 27 Septembrie 2014
Puteti sa mentionati pe contract ambele nume si veti avea cote egale la dobandirea apartamentului. Daca cealalta persoana nu va fi trecuta in contract nu va mai putea ulterior sa fie mentionata intrucat actele de proprietate nu se schimba. Daca si cealalta persoana contribuie la dobandire puteti mentiona prin declaratie notariala si contributia acesteia.
Cumparati impreuna acum pe cote-parti. Nu vrea banca, amanati pana dupa ce va veti casatori.
Altfel, va fi mai complicat si sa aduceti in comunitatea de bunuri acest imobil sau sa ii cedati o cota sub alta forma mai tarziu.
Chiar daca achita ratele impreuna cu dvs, asta ii da doar un drept de creanta , nu si de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum procedez ca un bun propriu sa devină bun comun? Nicolae83 Nicolae83 Acu trei luni am cumpărat un apartament prin programul prima casa fiind necăsătorit si doresc ca viitoarea mea soție sa beneficieze si ea de drepturi ... (vezi toată discuția)
Trecere a unei a 2-a persoane pe contractul de vanzare-cumparare (prima casa), alta decat titularul creditului panamaria panamaria Se poate trece ca si proprietar (sau co-proprietar) la apartament si o a doua persoana, alta decat titularul creditului? Doresc ca apartamentul cumparat prin ... (vezi toată discuția)
Renuntare la calitate proprietar dombricka dombricka Buna ziua, Impreuna cu sotia mea sunt coproprietar (ea este principal) pe un apartament de 2 camere din Militari. In ce conditii as putea renunta la aceasta ... (vezi toată discuția)