avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... probleme incadrare pesonal bugetar contractual
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

probleme incadrare pesonal bugetar contractual

Buna ziua. am o problema de genul urmator. lucrez in Centrul Cultural dintr-un orasel de langa Bucuresti. problema este ca incadrarea ne-a fost facuta pe legea din 2008 cu valoare de referinta 535 lei. din cate stiu in 2014 salariul minim este de 900 de lei. cum se calculeaza salariul? se pleaca de la brutul de 900 la care se adauga clasa si clasele de vechime? sau se pleaca de la valoarea de referinta din legea din 2008?
Cel mai recent răspuns: Sylvian2010 , utilizator 20:22, 26 Septembrie 2014
Stabilirea salariului dvs se face incepand cu data inceperii activitatii.

Insa pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de baza, potrivit incadrarii, nu poate fi inferior nivelului salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, conform art.2 din HG 871/2013.
incadrarea se va face de la 1 octombrie ac. ideea e ca se raporteaza la legea din 2008 , avand salariul de baza de incadrare 578 lei cu gradatia 3 rezultand un salariu de 679 lei brut conform ord 10 din 2008 de la 1 oct 2008 el luand coeficientii din legea din 2010. asta fiind sub salariul minim pe economie. domnul de la resurse zice sa ii aratam unde scrie cum se calculeaza salariul pt noii angajati in sistem ca sa faca incadrarea corecta, ca el nu stie. traim in Romania :( legile se schimba mereu , il credem si pe dansul. incadrarea va fi inspector de specialitate debutant studii superioare gradatia 3 , clasa de salarizare 31 salariul de baza 900 rezumand, daca stie cineva cum se calculeaza salariul pt un inspector de specialitate debutant studii superioare gradatia 3 , clasa de salarizare 31 in sectorul bugetar, personal contractual care va incepe actvitatea de la 1 octombrie anul curent, persoana intrand acum pt prima oara in sectorul bugetar. Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 26 Septembrie 2014
Sylvian2010, utilizator
OUG nr. 103/2013 - salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2014, precum si alte masuri in domeniul cheltuielilor publice

Art. 5. - (1) In anul 2014, pentru personalul nou-incadrat pe functii, pentru personalul numit/incadrat in aceeasi institutie/autoritate publica pe functii de acelasi fel, precum si pentru personalul promovat in functii sau in grade/trepte, salarizarea se face la nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare din institutia/autoritatea publica in care acesta este incadrat sau din institutiile subordonate acestora, in cazul in care nu exista o functie similara in plata.
deci incadrarea o va face dupa cum au in primarie adica exact la nivelul care il face acel domn, raportat la legea din 2008 :( pentru ca el nu stie ce modificari au fost aduse legii functionarilor publici. imi cere sa ii arat eu legea noua dupa care se face calculul salariului in sistemul bugetar :(
Legea noua este cea mentionata de mine.

Alte discuții în legătură

Care prevederi legale au prioritate ? oanaportar oanaportar Se emit o H.G. si o OUG. OUG a fost emisa inaintea H.G. Ambele au ca subiect salarizarea. 1. - care dintre ele are putere mai mare ? Adica, care din ... (vezi toată discuția)
Sporul de vechime giorgio74 giorgio74 buna seara,am lucrat peste 16 ani , in grupa a-1-a respective a-2-a,din 2006 lucrez in invatamint (personal auxiliar),si nu primesc spor de vechime ,care este ... (vezi toată discuția)
Salariu asistent personal debutant corina.trandafir corina.trandafir care este legea ce reglementeaza salariul minim al asistentilor personali debutanti angajati la stat?stie cineva cum se calculeaza? (vezi toată discuția)