,,, pe ce alte motive sa cer anularea???din 1988 pana acum sunt ani.am fost un las.e naspa cand nu ai pe cineva sa te-ndrume,fiind copil nu prea sti ce tre sa mai faci.
Simulatie nu e , intrucat nu au fost incheiate , concomitent , doua acte juridice , unul aparent (care nu corespunde vointei reala a partilor, mincinos , nereal ) si unul real (care e mentioneaza adevarata intentie a partilor ).Chiar amintind de simulatie , actiunea e una imprescriptibila .
Cat despre anulare (anulabilitate -daca e nulitate relativa - neincidenta -intrucat a trecut de mult termenul de 3 ani) , ne-am referi la cauze de nulitate absoluta , actiunea fiind una imprescriptibila .
Cu privire la neplata pretului , aceasta poate fi probata prin orice mijloc de proba , e important , insa , motivul determinant pentru care s-a prevazut in contract plata acestuia , de care ati si semnat .Asa ca , judicios analizand situatia faptica , va sfatuiesc sa mergeti , cu acest inscris , la u avocat , pentru o analiza detaliata.
Totusi , daca doriti o analiza mai corecta , dati-ne mai multe informatii ....Spuneti de ce ati semnat , nefiind facuta plata pretului....
Imi cereti imposibilul ..... daca vreti motivele pentru care se poate solicita anularea unui act.
In principiu nu poate fi vorba -asa cum corect a aratat colega Ioana Stoica - decat de nulitati absolute.
Care din ele este incidenta insa e o chestiune care nu poate fi determinatat decat dupa studiul actului si a situatiei de fapt.
Sunt de acord cu ceea ce spune Ioana. Exista posibilitatea de a se castiga in instanta un astfel de proces. Dar este nevoie de probe solide. Proba testimoniala nu va fi suficienta. Daca nu exista si inscrisuri, va fi foarte greu sa se dovedeasca ceva. Iar timpul scurs de la incheierea contractului este un contraargument pentru veridicitatea sustinerilor domnului vanzator.