avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Nume si sigla/brand firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Nume si sigla/brand firma

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: am un contract de outsourcing pentru servicii IT cu o companie din Uniunea Europeana si doresc sa schimb numele firmei mele din Y srl in X Romania srl, unde X este numele firmei cu care am eu contract, fara a schimba si statutul firmei mele in filiala sau sucursala a firmei X in Romania. Mai mult, doresc sa utilizez sigla firmei X asociata la numele firmei X Romania (fara vreo inregistrare la OSIM). Vreau sa stiu daca este vreo constrangere d.p.d.v. legal pentru a realiza cele mentionate mai sus, in cazul in care firma X imi da acordul in scris pentru acestea.

Multumesc,
Bogdan
Ultima modificare: Vineri, 26 Septembrie 2014
Bogdan_12, utilizator
Cel mai recent răspuns: Legal to Business , Consilier juridic 17:31, 26 Septembrie 2014
Buna ziua,

In cazul disponibilitatii noii denumiri, vad doar ridicarea unei eventuale probleme la nivel de obtinere a acordului Secretariatului General al Guvernului pentru folosirea cuvantului "Romania" in denumirea "X Romania srl".

Presupun ca stiti ca in vederea folosirii cuvantului Romania veti avea nevoie de acordul Secretariatului General al Guvernului, care se obtine in baza unei justificari. De vazut cum veti face aceasta justificare, det fiind ca nu veti fi o filiala a acestei societati.

Alte probleme nu vad sa poata aparea in ipoteza descrisa de dvs mai sus.

Succes!

Va multumesc!

In legatura cu brand-ul/sigla firmei X: o pot folosi in documentele oficiale (de exemplu in antet) ale firmei mele daca am acordul lor? Este necesar sa am acordul scris, intr-un document legalizat, sau este de ajuns un acord informal?
Buna ziua,

Va recomand sa aveti un document scris, cu atat mai mult cu cat emblema si / sau denumirea pot fi marci inregistrate. Puteti avea acordul verbal din partea actualei conduceri, insa acest lucru nu va va scuti de riscul unei razgandiri ori schimbari ale conditiilor de cesiune a dreptului de folosire a denumirii si logoului, in cazul schimbarii conducerii si nu numai...

Marca inregistrata face parte din fondul de comert al unei firme. O cesiune partiala sau totala a drepturilor ce decurg din detinerea marcii inregistrate se face (in dreptul roman), pentru evitarea oricaror dubii, cu acordul Adunarii Generale a Asociatilor sau al organului cu putere de decizie, nu doar de reprezentare.

In baza acordului exprimat valabil din punct de vedere statutar se va incheia si contractul de cesiune a acestor drepturi catre firma dumneavoastra de drept roman.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Simboluri nationale in sigla 2ntz 2ntz Imi amintesc ca era o lege (daca nu gresesc) care facea referire la interzicerea folosirii simbolurilor nationale sau abreverilor institutiilor publice ... (vezi toată discuția)
Persoana fizica autorizata are dreptul sa foloseasca o sigla simo flores simo flores Intrebarea mea ar fi daca o persoana fizica autorizata poate folosi o sigla si care ar fi demersurile pe care trebuie sa le faca .Va multumesc! (vezi toată discuția)
Dilema? stanbogdan23 stanbogdan23 Buna ziua ,va rog frumos ajutati-ma si pe mine un un raspuns elogvent la urmatoarea intrebare. Vreau sa infiintez o firma de paza si protectie cu ... (vezi toată discuția)