avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Alcoolemie la volan-decizie pronuntata de instanta de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Alcoolemie la volan-decizie pronuntata de instanta de apel- interpretare

Ora estimata: 10:00
Complet: CAJ3
Tip solutie: fără casare
Solutia pe scurt: Admite apelul formulat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov împotriva sentinţei penale nr. pronunţată de Judecătoria Braşov în dosarul penal nr. 2013, pe care o desfiinţează sub aspectul temeiului condamnării inculpatului , temeiului aplicării pedepsei accesorii şi a conţinutului acesteia din urmă şi cu privire la aplicarea pedepsei complementare. Rejudecând în aceste limite: Reţine ca temei al condamnării inculpatului la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare, dispoziţiile art. 87 alin. 1 din O.U.G. nr. 195/2002, cu aplicarea art. 5 Cod penal şi art. 396 alin. 10 Cod procedură penală. Înlătură pedeapsa complementară prevăzută de art. 66 lit. g şi i Cod penal aplicată inculpatului de către prima instanţă. În baza art. 71, art. 64 lit. a teza a II-a şi b Cod penal de la 1969 şi art. 12 din Legea nr. 187/2012, interzice inculpatului cu titlu de pedeapsă accesorie dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat. Menţine modalitatea de executare stabilită de către prima instanţă privind pedeapsa principală aplicată precum şi termenul de încercare fixat şi în baza art. 71 alin. 5 Cod penal de la 1969, suspendă, pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei închisorii şi executarea pedepsei accesorii. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale atacate. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat în apel rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 26.09.2014. DECIZIA PENALĂ NR

mai jos va prezint decizia initiala.1 an si 6 luni cu suspendare, 2 anui de incercare fara interzicerea dreptului de a conduce.
ACUM CE S-A SCHIMBAT?Si sa nu va para penibil din partea mea, cand pot da de permis?sunt profesionist si din asta traiam..Doamne, cat regret.........

Ultima modificare: Vineri, 26 Septembrie 2014
tirist, utilizator
Cel mai recent răspuns: tirist , utilizator 10:38, 1 Iunie 2015
Sa le luam pe rand:
1. - a fost schimbat temeiul de drept al condamnarii in art 87 al.1 din Oug.195/2002,

2.- a fost inlaturata pedeapsa complementara prevazuta de art 66 lit.g si i, adica :
g) dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii;
i) dreptul de a conduce anumite categorii de vehicule stabilite de instanţă;

3.- v-au fost interzise cu titlu de pedeapsă accesorie dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, a caror executare este suspendata conditionat.

4.-a fost mentinut cuantumul pedepsei aplicate cat si modalitatea de executare.

Ati scris mai sus ca termenul de incercare este de 2 ani. Nu , nu este de 2 ani.
Termenul de incercare este in cazul dvs. de 3 ani si 6 luni, pentru ca termenul de incercare se compune din cuantumul pedepsei aplicate ( 1 an si 6 luni) la care se adauga un interval de 2 ani prevazut de art 82 c.pen., deci in total 3 ani 6 luni calculat de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
In privinta permisului de conducere , va puteti prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere, pentru toate actegoriile avute anterior condamnarii, dupa un termen de 1an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
multumesc mult de tot.la mine, pedeapsa complementara era reprezentata de art 66 alin 1 lit g si i ..,pe o durata de 1 an.daca aceasta pedeapsa a fost inlaturata, ce inseamna?
Inlatura pedeapsa complementara= nu mai exista in dispozitivul hotararii.
deci pot da de permis pe 26 sept anul acesta?sau dupa terminarea celor 3 ani si 6 luni?multumesc
V-am raspuns deja in primul mesaj ca puteti sa va prezentati la examen dupa 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Data ramanerii definitive este 26 sept.204.
Termenul procedural de 1 an se calculeaza tinand seama de disp.art 269 din noul cod de procedura penala.
Incepand cu 29 sept. 2015 va puteti prezenta la examen.
Art. 269
Calculul termenelor procedurale

(1) La calcularea termenelor procedurale se porneşte de la ora, ziua, luna sau anul prevăzut în actul care a provocat curgerea termenului, în afară de cazul când legea dispune altfel.

(2) La calcularea termenelor pe ore sau pe zile nu se socoteşte ora sau ziua de la care începe să curgă termenul, nici ora sau ziua în care acesta se împlineşte.

(3) Termenele socotite pe luni sau pe ani expiră, după caz, la sfârşitul zilei corespunzătoare a ultimei luni ori la sfârşitul zilei şi lunii corespunzătoare din ultimul an. Dacă această zi cade într-o lună care nu are zi corespunzătoare, termenul expiră în ultima zi a acelei luni.

(4) Când ultima zi a unui termen cade într-o zi nelucrătoare, termenul expiră la sfârşitul primei zile lucrătoare care urmează.



Alte discuții în legătură

Considerare ca executata a pedepsei bep bep Buna ziua! In situatia in care o persoana este condamnata la pedeapsa de 1 an si 10 luni inchisoare dar, in temeiul art. 91 Cod penal, se suspenda sub ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am avut un proces in instanta pentru conducerea unui ... Catalin9525 Catalin9525 Buna ziua! Am avut un proces in instanta pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcolului,fapta sa intamplat acum aprox 3,5ani.Tribunalul a dat sentinta ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis FLOREA Remus FLOREA Remus În baza art. 337 cod penal; Condamnă la 2 ani închisoare pe inculpatul GEORGE REMUS, fără antecedente penale; În baza art.67 alin.1 Cod penal; Aplică ... (vezi toată discuția)