avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua! Am avut un proces in instanta pentru ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua! Am avut un proces in instanta pentru conducerea unui ...

Buna ziua!
Am avut un proces in instanta pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcolului,fapta sa intamplat acum aprox 3,5ani.Tribunalul a dat sentinta de 1 an si 9 luni cu suspendare plus pedeapsa complementara 3 ani nu am dreptul de a conduce vehicule din categoria A si B,am facut apel iar curtea de apel a decis scaderea pedepsei si inlaturarea unor dispozitii:textu motivariii curtiii de apel pe scurt: Tip solutie: Reducerea pedepsei
Solutia pe scurt: În baza art.421 pct.2 lit.a cod pr.pen., admite apelul declarat de inculpatul OPREA CĂTĂLIN IONUŢ împotriva sentinţei penale nr. 1680/05.11.2020 pronuntată de Judecătoria Ploiesti pe care o desfiinţează în parte în sensul că: Reduce perioada pentru care s-a aplicat pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a conduce autovehicule din categoriile A şi B prevăzut de art. 66 alin.1 lit.i Cod penal la 2 ani . Înlătură dispozitiile referitoare la aplicarea si executarea pedepsei accesorii având ca obiect interzicerea dreptului de a conduce autovehicule din categoriile A şi B prevăzut de art. 66 alin.1 lit.i Cod penal. Mentine celelalte dispozitii ale sentinţei penale apelate. În baza art. 275 al.3 Cod pr.penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 28 ianuarie 2021.
Document: Hotarâre 99/2021 28.01.2021
Nedumerirea mea este ce inseamna " Înlătură dispozitiile referitoare la aplicarea si executarea pedepsei accesorii având ca obiect interzicerea dreptului de a conduce autovehicule din categoriile A şi B prevăzut de art. 66 alin.1 lit.i" si daca permisul sa anulat sau il pot redobandi si cand?
Va multumesc anticipat!
Pedeapsa accesorie se execută numai cât timp se execută pedeapsa principala în regim de detenție. Astfel, dacă nu ați mai comis nicio infracțiune și nu s-a revocat suspendarea sub supraveghere nu are niciun efect asupra dvs dispoziția instanței de control judiciar privind înlăturarea pedepsei accesorii. Este vorba de o practică neunitară în rândul instanțelor cu privire la împrejurarea dacă atunci când se dispune condamnarea la o pedeapsă suspendată sub supraveghere și se dispune și o pedeapsă complementară, această poate fi interzisă și ca pedeapsă accesorie sau nu. În speță instanța de fond a considerat că se poate, iar instanța de apel a apreciat că nu se poate, de aceea a înlăturat dispoziția privind aplicarea și executarea pedepsei accesorii.
Permisul anulat nu îl mai puteți dobândi, va trebui să obțineți din nou permisul de conducere cu tot ceea ce implică acesta. Pedeapsa complementară începe a se executa din momentul rămânerii definitive a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării sub supraveghere. La data de 28.01.2021 a rămas definitivă hotărârea. Timp de 2 ani de la acest moment executați pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a conduce autovehicule din categoriile A şi B.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sentinta e pana la urma? rezultatul final? mihaelacl mihaelacl Complet: P06-sup Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: În temeiul dispoziţiilor art. 396 al.6 rap.la art.16 al.1 lit.e Cod Proc.Penală, cu referire la ... (vezi toată discuția)
Legalitate anulare permis de conducere bestflorin bestflorin Am avut un accident de circulatie in urma caruia am fost condamnat la 1 an cu suspendare.Ca pedeapsa accesorie am primit interzicerea dreptului de a conduce ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa complementara a interzicerii dreptului de conducere pe o perioada limitata adriansimo adriansimo Buna ziua. Sentinta penala prevede: În temeiul art. 45 alin. 3 lit. a Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii ... (vezi toată discuția)