avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Nedepunerea intampinarii este un avantaj pentru ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Nedepunerea intampinarii este un avantaj pentru reclamant?

Daca piritul nu depune intimpinare , sunt in avantaj ?
Cel mai recent răspuns: ilenuta1963 , utilizator 13:43, 29 Septembrie 2014
Depinde de obiectul cereri de chemare in judecata. In întâmpinare sunt formulate apararile pârâtului, excepțiile ce le invoca, ptr fiecare capăt de cerere, probele ce le propune. In acest caz, imi este greu sa cred ca risca sa fie decăzut din probe.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Septembrie 2014
av_silvia_margineanu, utilizator
Pretentii lipsa de folosinta
Exceptiile procesuale relative nu pot fi invocate , si, de asemenea, nu se mai proceda la propunerea de probatorii .(instanta de judecata, in virtutea exercitarii rolului activ, poate dispune din oficiu administrarea unui probatorii ).


SECŢIUNEA a 3-a
Întâmpinarea
Art. 208
Sancţiunea nedepunerii întâmpinării
(1) Întâmpinarea este obligatorie, în afară de cazurile în care legea prevede în mod expres altfel.
(2) Nedepunerea întâmpinării în termenul prevăzut de lege atrage decăderea pârâtului din dreptul de a mai propune probe şi de a invoca excepţii, în afara celor de ordine publică, dacă legea nu prevede altfel.

ok multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire termen depunere intampinare prietenulomului prietenulomului Piritii nu ai depus intipinare in termenul legal . Se mai poate depune ulterior ? Chemarea in judecata este pe noul cod . (vezi toată discuția)
Nu ești decăzut din drepturi daca nu ai depus intimpinarea pina la primul termen de judecată? mimi56_manolescu mimi56_manolescu Este legal ca instanța sa aprobe un alt termen daca la primul termen nu ai depus intimpinare?paratul a avut timp din 16 Iunie cind am depus eu acțiunea in ... (vezi toată discuția)
Care sunt exceptiile de ordine publica? ddianna ddianna Buna ziua, Nedepunerea intampinarii in termenul prevazut de lege atrage decaderea paratului de a mai putea propune probe si de a invoca exceptii in afara ... (vezi toată discuția)