avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Alocaţie pentru copii după divorţ
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Alocaţie pentru copii după divorţ

Buna ziua,
în cazul în care îndemnizaţia pentru copii se primeşte după tată (700 lei, 500 şi cu 200 de lei) şi soţia nu a lucrat în anii precedenţi în România, cum se va proceda în cazul unei divorţ?
Îndemnizaţia se primeşte după actele întocmite de primărie, pe numele tatălui, şi în momentul actual se intră în cardul acestuia.
Soţia a plecat cu minorul şi vrea să divorţeze, cu speranţa că va primii cele 700 şi în plus o alocaţie după salariul bărbatului.
Sper în rezolvarea problemei pe cale paşnică, dar soţia nu are casă pe numele ei şi nu are venituri. Ce şanse are în această situaţie să primească copilul?
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 21:43, 1 Octombrie 2014
In caz de divorț, de regula, minorului i se stabilește domiciliul la mama. Custodia este comuna, iar tatal este obligat la plata unei pensii de întreținere. Nu are foarte mare importantă daca mama lucrează sau nu, ci se are in vedere interesul suprem al copilului.
Nu conteaza ca nu are casa in proprietate, va trebui insa sa aiba unde locui decent cu copilul. Trebuie sa aiba si cu ce il intretine pt ca ambii parinti sunt datori sa intretina copilul.
Ca sa poata plati pensie, tatal trebuie sa se angajeze, iar daca se angajeaza nu va mai primi indemnizatie, asa ca nu stiu ce socoteli si-a facut mama, dar a calculat gresit.
CRed ca nici tatal nu mai e in legalitate daca primeste indemnizatia (ce indemnizatie e de 500 de lei? nu inteleg...) si nici mama nu are sanse frumoase in lipsa unui venit.
E important ca parintele care doreste sa se stabileasca la el locuinta minorului sa arate ca are cu ce il intretine pe copil, deci e important sa aiba venituri.
Mulţumesc pentru răspunsuri !!!
Dar nu m-am lămurit...

Corectez întrebarea:
- tatăl a lucrat şi şi acum lucreză, după salariul lui a fost întocmit cuantumul indemnizaţiei pentru creşterea copilului la primărie.
- întrebarea se referă de fapt la indemnizaţia pentru creşterea copilului.
-ce se va întâmpla în cazul unei divorţ cu indemnizaţia pentru creşterea copilului,în cazul în care, copilul va fi la mama acestuia?
- mama copilului, fosta soţie, nu a lucrat în ţară, a trăit în străinătate şi nu are casa în proprietate.

Cu stimă:
F.P.
Ar trebui sa inceteze plata indemnizatiei pentru tata.
Inteleg ca aveti nevoie de detalii, insa si noi avem, ar ajuta daca ati raspunde si la intrebarile puse de noi.

Alte discuții în legătură

Divort/custodie copil/pensie alimentara DELPH DELPH As dori sa stiu daca in cazul unui divort de comun acord,custodia copilului minor de 3 luni mi se acorda mie(mamei) si daca mama are dreptul sa primeasca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cc in caz de divort Butterfly2014 Butterfly2014 Buna seara!Daca tatal copilului a beneficiat de indemnizatia de crestere a copilului (in varsta de 3 luni), in caz de divort al parintilor, poate beneficia ... (vezi toată discuția)
Ajutor banesc danbuza danbuza Soția tocmai a nășcut. Are grad de handicap grav și doresc să știu dacă statul îi mai oferă vreun ajutor bănesc pentru creșterea copilului pe ... (vezi toată discuția)