avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort/Custodie copil/Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort/Custodie copil/Pensie alimentara

As dori sa stiu daca in cazul unui divort de comun acord,custodia copilului minor de 3 luni mi se acorda mie(mamei) si daca mama are dreptul sa primeasca alocatia copilului de 200 lei,in cazul in care e trecuta pe contul tatalui,dar copilul are domiciliul cu al mamei?
Si totodata daca am dreptul sa primesc eu stimulentul de insertie de 500 ron care este pe numele tatalui ,deoarece eu nu am avut 12 luni lucrate anterioare nasterii si nu am putut beneficia de indemnizatie de crestere dar eu sunt cea care sta cu copilul acasa ?
Si cat i se cuvine pensie alimentara copilului ,deoarece tatal este salariat ,eu ca mama 2 ani de zile nu voi avea nici un venit,iar copilul este in grija mea?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihai Teris , Avocat 09:45, 9 Septembrie 2015
Salut.
Fiind stabilită locuința, minorului la dumneavoastră este cumva firesc să ridicați dumneavoastră alocația, asta nu înseamnă că banii vor avea o altă destinație, ei vor fi utilizați strict în interesul minorului.
Pensia de întreținere se poate stabili în procent de cel mult 1/4 din totalul veniturilor realizate de tatăl minorului.
Cu referire la stimulentul de inserție răspunsul este negativ.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Septembrie 2015
Mihai Teris, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocaţie pentru copii după divorţ FiatPronto14 FiatPronto14 Buna ziua, în cazul în care îndemnizaţia pentru copii se primeşte după tată (700 lei, 500 şi cu 200 de lei) şi soţia nu a lucrat în anii ... (vezi toată discuția)
Divort Mdg Mai Mdg Mai Buna seara. S.a pus problema divorțului, avem 2 copii minori de 3 ani jumate si respectiv 10 luni, intrebarea este: copii raman la mama chiar daca mama nu ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta intre indemnizatia pentru ccc si stimulentul de insertie? iulia.balan iulia.balan Buna ziua! Poate sotul meu sa depuna acte pentru stimulent de insertie,am citit partial legea dar nu sunt sigura dada am inteles bine? Stimulentul de insertie ... (vezi toată discuția)