avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie CC in caz de divort
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie CC in caz de divort

Buna seara!Daca tatal copilului a beneficiat de indemnizatia de crestere a copilului (in varsta de 3 luni), in caz de divort al parintilor, poate beneficia mama de acest drept? Care este mai avantajoasa, indemnizatia sau stimulentul de insertie, avand imn vedere ca mama lucreaza si este si studenta? Dupa pronuntarea divortului, mama poate solicita imediat stimulentul de insertie, pentru a nu-si suspenda raporturile de munca? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 21:22, 28 Februarie 2014
Pentru a beneficia mama de indemnizatie este necesar ca tatal sa renunte la indemnizatie si sa depuna mama dosarul.
Dupa indemnizatie beneficiaza de stimulent de insertie, daca va intoarceti la servici chiar si cu o zi mai devreme de implinirea varstei de 1, respectiv 2 ani.
Care este varianta mai avantajoasa: stimulant sau indemnizatie? Numai dvs stiti in functie de cuantumul indemnizatiei. Cuantumul stimulentului de insertie este de 500 lei la care se adauga 200 lei alocatia copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil, drepurile parintilor angajati/neangajati ElenaGhidirim ElenaGhidirim Buna ziua, Situatia este urmatoarea: - mama - neangajata, fara venituri salariale in ultimii 2 ani, studenta (28 ani - uneori situatia se schimba din ... (vezi toată discuția)
Pot lucra si sa obtin indemnizatia pt ccc in acelasi timp? bdk bdk Sotia mea nu a lucrat suficient pentru a cumula cele 12 luni necesare intrarii in concediul pt cresterea copilului. Intrebarea mea este daca eu as putea in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de la stat? elizaelena elizaelena buna ziua! anul trecut am terminat liceul , si nu am reusit sa imi gasesc un loc de munca stabil pana la aceasta data. acum sunt insarcinata in6 luni. sotul ... (vezi toată discuția)