avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Instructiuni MAI 9/2013 - METODOLOGIE EFECTUARE ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Instructiuni MAI 9/2013 - METODOLOGIE EFECTUARE ANALIZE DE RISC

Buna ziua,
Cine ma poate ajuta, va rog. Instr. MAI nr. 9/2013, conf Legii 333/2003, prevad intocmirea "metodologiei de efectuare a analizelor de risc" in ceea ce priveste paza institutiei. Institutia are contract de paza cu o firma privata. Ok. - Cine trebuie sa intocmeasca aceste documente, aceasta "metodologie de efectuare a analizelor de risc" ?? Firma de paza sau conducerea institutiei "pazite" ?
Multumesc anticipat si astept si alte sfaturi in ceea ce priveste acest lucru !
In conformitate cu Instrucţiuni nr. 9 din 01/02/2013 privind efectuarea analizelor de risc la securitatea fizică a unităţilor ce fac obiectul Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor:
Art. 8. - (1) Analizele de risc se efectuează de experţi înscrişi în RNERSF(registrul national al evaluatorilor de risc de securitate fizica).
Art. 13. - Prestatorii(firmele de paza-nota mea) nu pot efectua analize de risc la securitatea fizică pentru unităţile cu care ei sau angajatorii lor au în derulare contracte pentru asigurarea serviciilor de pază a obiectivelor, bunurilor şi valorilor, serviciilor de proiectare, instalare, modificare sau întreţinere a componentelor ori sistemelor de alarmare împotriva efracţiei.

In consecinta, societatea "pazita" trebuie sa apeleze la un expert inscris in Registru. RNERFS se gaseste pe site-ul Ministerului de Interne.
Multam fain domnu' Dragu!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un magazin mixt in zona rurală pe if. am nevoie de camere ... Alex Lucian Alex Lucian Am un magazin mixt in zona rurală pe IF. Am nevoie de camere de supraveghere? (vezi toată discuția)
Prestatori servicii de securitate sorinapaduraru sorinapaduraru Prestatorii, asa cum sunt ei identificati la articolul 13 conform Instructiunii nr. 9 din 01.02.2013 privind efectuarea analizelor de risc la securitatea ... (vezi toată discuția)