avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediere dupa revenire din CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediere dupa revenire din CIC

Buna ziua,
Initial am solicitat CIC pentru 2 ani.
Am revenit dupa 1 an la serviciu.
La 7 luni dupa revenire postul meu este desfiintat.
Pot fi concediata?
Pot beneficia de ajutor de somaj?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:01, 29 Septembrie 2014
1. Daca ati optat pentru CCC pana la 2 ani si ati reluat activitatea trebuia sa primiti stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.

2. - Pe perioada cat p[rimiti stimulentul de insertie nu puteti fi concediata.
- Daca se desfiinteaza postul trebuie sa va ofere un alt post in aceleasi conditii de munca si salarizare cu primul post.

3. Daca va ofera un al post si nu sunteti de acord atunci puteti fi concediata cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si puteti beneficia de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa imi spuneti care varianta ar fi cea mai buna in cazul meu in ceea ce priveste ccc catalinion84 catalinion84 Buna ziua. Va rog sa imi spuneti si mie daca este posibil sa intru in concediu crestere copil pentru o perioada de 2 ani si apoi sa revin sa lucrez (sa zicem ... (vezi toată discuția)
Asistent personal si stimulent insertie alinacaragea alinacaragea Sunt insarcinata si am CIM ca asistent personal pe termen nedeterminat. Daca dupa nastere optez pentru continuarea seviciului, si se intampla ceva cu persoana ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la munca dupa primul an de concediu de crestere copil Violet99 Violet99 Am intrat in concediu de crestere copil in februarie 2013 si doresc sa ma intorc la munca in mai 2014. Intrebarea mea este daca ma intorc pe 15 mai la munca, ... (vezi toată discuția)