avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil- recunoastere paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil- recunoastere paternitate

Am o problema mai delicata si poate pot fi luminat...
Dupa o relatie de 10 ani cu "prietena"mea, ne-am despartit...problema este ca e insarcinata.Ea nu vrea sa imi spuna nimic in legatura cu sarcina, si vrea ca la nastere sa nu declare tata-l copilului, si nu vrea sa stiu nimic despre el.Eu imi doresc copilul si vreau sa imi asum toate resposabilitatile dar, nu prea este cu cine vorbi.Ce fel de cai legale sunt ca la nastere sa fie trecut tatal si eventual numele de familie, si ce este de facut ca sa pot sa am drepturile de tata asupra copilului?
daca nu veti avea cunostinta despre data nasterii si numele copilului, nu veti avea cum sa faceti recunoasterea copilului, la starea civila sau notar .
incercati totusi sa luati legatura cu fosta dvs prietena, probabil ca este influentata de mama sa, dar totusi ar trebui lasate deoparte animozitatile si ar trebui sa se aiba in vedere interesul si binele copilului ce se va naste curand.
sfat : trimiteti-i un buchet mare de flori fostei iubite , atasati un biletel si spuneti-i ca doriti sa faceti parte din viata copilului vostru .. :love:
sau in alta zi, trimiteti-i un urs mare de plus si spuneti-i ca va pare rau si ca doriti sa va petreceti restul vietii alaturi de ea si de copil.. :love:
insistati mai mult daca chiar va pasa .

altfel, va trebui sa va adresati instantei de judecata pt a face recunoasterea minorului .
Cu mentiunea ca plusurile mari intimideaza si chiar sperie copiii mici...

Mergeti sa va informati, ca pana accum nu ati facut niciun progres.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi are concubinul în privința minorului dacă nu apare în certificatul de naștere? anila1998 anila1998 salut, aș dori să aflu ce drepturi are tatal copilului in cazul in care... pe parcursu sarcinii nu afost alaturi... copilul nu poartă numele lui si nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o intrebare, tocmai am incheiat o relatie de concubinaj, ... gLa991 gLa991 buna ziua, am o intrebare, tocmai am incheiat o relatie de concubinaj, de cativa ani, iar fosta e insarcinata in 8.5-9 luni...dupa o perioada foarte ok, a ... (vezi toată discuția)
Recunoașterea paternă fără acordul mamei romio romio Bună dimineața, am o mare problemă legată de recunoașterea copilului, de aceia cer părerea unei persoane avizate în acest domeniu. Fosta mea iubită ... (vezi toată discuția)