avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire sot/ cumnata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire sot/ cumnata

Buna ziua,

Mama mea a deschis acum cateva saptamani succesiunea la 8 ani dupa moartea matusii. Cu aceasta ocazie a aflat ca matusa mea a fost casatorita, desi mama stia ca a trait cu un barbat doar in concubinaj. Din cele aflate se pare ca matusa si-a pastrat numele de fata, barbatul cu care s-a casatorit luand numele matusii si nu invers. Acum, dupa atata vreme, nimeni nu mai stie nimic de acest barbat. Va rog sa imi spuneti care este procedura mai departe in acest caz? Cum il poate chema/ gasi pe acest barbat?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: DanAlyna , utilizator 12:19, 30 Septembrie 2014
Notarul la care veti solicita deschiderea succesiunii va efectua o verificare preliminara, pentru ca nu cumva in acest rastimp cumnatul sa fi cerut dezbaterea succesiunii.
Daca nu puteti lua legatura cu acest barbat, cred ca singura cale este sa dati anunt la unul sau doua ziare si sa-l convocati la biroul notarului.
Va multumesc foarte mult, sper ca si notarul sa ne spuna acelasi lucru, daca o alta modalitate nu exista. Imi puteti spune cat timp trebuie sa dam anuntul la ziar?
Chiar astazi a fost mama la notar si i-a sugerat sa mearga la Evidenta populatiei aferenta adresei de domiciliu unde a locuit matusa. Puteti sa imi spuneti ce documente sunt necesare pentru a obtine informatiile de la aceasta institutie? Are nevoie de o adresa de la notar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere succesiune si anexa 24 DanAlyna DanAlyna Buna ziua, Mama mea a deschis acum un an succesiunea la 8 ani dupa moartea matusii. Cu aceasta ocazie a aflat ca matusa mea a fost casatorita, desi mama ... (vezi toată discuția)
Dreptul la casa bunicilor adelanegreanu adelanegreanu Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat. Este vorba despre un teren pe care sunt construite doua case, proprietatea bunicului meu. Sotia lui, bunica ... (vezi toată discuția)
Succesiune aprilia12 aprilia12 Bună ziua,tatăl meu a decedat în urmă cu un an iar eu,mama mea și fratele meu am început succesiunea,avem toate actele necesare predate la un notar chiar ... (vezi toată discuția)