avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cadastru pe pamantul altuia!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cadastru pe pamantul altuia!

Buna ziua!As dori sa stiu ce proceduri trebuiesc urmate in urmatoarea situatie:
Cadastru este facut pe pamantul meu de catre altcineva in anul 2008.In acest an, datorita unor conjuncturi am aflat de acest lucru.Ce e de facut?
Cum imi redobandesc eu pamantul pe acte.Cum pot actiona firma de cadastru?Cum pot actiona functionarul public si primarul pentru adeverinte de rol false!
Cel mai recent răspuns: sofia1975 , utilizator 13:03, 8 Octombrie 2014
Faceti revendicare in instanta si depinde de ce acte ati avut dv. facute pe teren.
intr-o parcela de cateva zeci de prajini au fost n propietari printre care si noi.Toti au avut declarat la registrul agricol din primarie pt ca la noi nu exista titlu de propietate ,fiind mosteniri din batrani ,nu o zona colectivizata,90 % din pamanturi nu au titluri de prop sau contr de vanz cump.Proprietarii fiecarela randul lor au vandut unei persoane,unii au vandut cu adev de rol mai mult decat a avut declarat la primarie ca mp(este verificat),altii au vandut dar la rolul agricol nu au acel teren.Cert este ca tot lotul acela mare s-a vandut si noi am iesit din schema,noi ca si cum nu am avut nicioada pamant acolo si nici nu a ramas ceva nevandut in acea parcela.Totul s-a facut in anii 2008-2009,majoritatea contractelor.
Eu acum s fac revendicare in instanta,sa cheltuiesc ca sa-mi recapat pamantul luat cu hapca,dar cei care au dat acele adeverinte de rol cum pot sa-i actionez in anul 2014,pt ca nu mi se pare normal sa faca asa ceva si sa scape nepedepsiti.De aceea o ducem bine noi in tara asta!
Atat in tara asta, dar si in alte tari civilizate, lipsa actelor juridice bine facute duce la peirderea de drepturi si la complicatii juridice.
Cat timp nu ati avut act de proprietate, intabulare, cadastru, carte funciara, acest risc a existat, este normal intr-o tara civilizata bazate pe birocratie.
Eu am cerut aici un sprijin .De aceea s-au inventat aceste site-uri,forumuri,etc,pentru ca realitatea in Romania este alta,nu sa mi se raspunda in acest mod d-na ALVIL.E usor de spus.Probabil prin prisma meseriei dumneavoastra ganditi asa..."lipsa actelor juridice bine facute"...ai pierdut cum s-ar zice!.Ma intreb,stiti situatia terenurilor din tara asta?Stiti cate terenuri din Romania au cadastre facute.Eu va zic ca doar cele care au trecut printr-o tranzactionare(vanzare,mostenire,etc)Unde nu a fost zona colectivizata,nici macar titluri de proprietate nu exista.Interesati-va va rog si o sa vedeti ca sunt sute si sute de persoane care au terenuri trecute la rolul agricol in mod declarativ pentru ca i l-au dat parintii sa-l aiba si sa-l foloseasca fara acte.Si atunci ,SISTEMUL IN CARE LUCRATI ,a permis si acest lucru sa-ti treci pamantul la recensamntul agricol si sa poti sa-l vinzi cu o adeverinta de rol si nu stiu ce anexe eliberate de la primarie.Si uite asa se creeaza tot felul de probleme asemanatoare cu ale mele.Nu stiudaca se stie de ce nu se da o solutie,o idee,nu alte comentarii in plus.Nu stiu de ce nu se gandeste ca cineva a gresit si trebuie trasi la raspundere!Nu se gandeste asa si de aceea o ducem bine noi in tara asta,ca nu se pedepsesc hotii!
V-am dat deja un sfat, faceti revendicare. V-am spus ca nu stiu ce acte aveti, adica ar trebui sa le adunati sa mergeti la un avocat.
Daca si dupa sfat ati fost nemultumita, ca asa-i in tara asta, am incercat sa va arat ca asa e peste tot.
Stiu cate pamanturi sunt fara acte, ca ma ocup cu asta si tocmai de aceea stiu cate riscuri sunt. Macar posedati, cultivati bucata de pamant pe care o doriti cu acte? E imprejmuita cumva?

Alte discuții în legătură

Mi-a furat pamantul cenan cenan Am o parcala de 43 ari la 200 km.distantacare a fost data in arenda cu 20 ani in urma.Parintii au decedat.Discutand cu o cunostinta din satul respectiv de ... (vezi toată discuția)
Suprapunere teren alexandra15 alexandra15 Buna ziua Am cumparat recent un pamant de 2195 de metri cu o deschidere de 20,61 metri. Inainte sa il cumpar a fost facuta o alipire a terenurilor. Unul ... (vezi toată discuția)
Probleme cadastru cfinica cfinica Buna Ziua, Am mostenit o proprietate compusa din casa si teren de 450 mp. Terenul pe care este construita casa a fost cumparat in 1944,si este la numarul ... (vezi toată discuția)