avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident masina in timpul cursului practic la scoala ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident masina in timpul cursului practic la scoala de soferi

Buna,

Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi in urmatoarea situatie :
Am inceput recent cursurile practice la o scoala de soferi si am avut un accident in trafic. La politie s-a constatat ca masina in care ma aflam a produs accidentul (eram la volan).
La scoala mi se cere sa supot impreuna cu instructorul costurile pentru reparatia masinii (in contractul incheiat cu scoala sunt precizate urmatoarele :
"- pentru nerespectarea regulilor de circulatie in tp pregatirii practice,responsabil este instructorul auto; - pentru eventualele pagube materiale provocate in tp pregatirii, resposabili sunt instructorul si cursantul, iar paguba va fi suportata in parti egale").

As vrea sa stiu :
- daca sunt obligata, conform legii, sa platesc costurile reparatiei (conform contractului inteleg ca sunt obligata).
- daca pot renunta la contractul incheiat cu scoala fara sa suport alte cheltuieli/penalizari (in contract este precizat faptul ca, in cazul in care solicitarea de reziliere vine din partea mea, trebuie sa suport taxa de scolarizare si contravaloarea orelor teoretice si prectice).
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Utilizator22 , utilizator 13:21, 13 Septembrie 2021
Sunteti responsabila de jumatate din reparatii.
Chiar daca renuntati la contract, tot nu veti fi exonerata de plata reparatiilor. Fapta deja exista.
Va multumesc pentru raspuns.
platasc reparatiile - insa pot rezilia contractul cu scoala fara sa platesc restul costurilor de scolarizare ? (pana acum am platit aproape jumatate din suma); din ce scrie in contact, ca sa reziliez contractul ar trebui sa platesc taxa de scolarizare, plus cursurile teoretirce si practice efectuate pana acum - asta ar insemna sa platesc dublu sau nu am inteles eu bine ?
Cat a fost taxa de scolarizare? Este mentionata separat de costul orelor?
M-am inscris la scoala cu un voucher achizitionat de pe un site de reduceri;suma precizata pe voucher era fixa - de cca 500 lei (cu posibilitatea de a se achita integral sau in rate).
Acum am vazut ca in contract, la reziliere, am 2 clauze (1. in cazul nefinalizarii cursului in termen de 3 luni, din vina cursantului , situatie in care suma neutilizata nu se mai restituie; 2.cea precizata in mesajul anterior - la solicitarea cursantului, situatie in care se retine taxa de scolarizare si contravaloarea orelor deja efectuate).
Super tare!!!
Adica instructorul este vinovat de nerespectarea regulilor de circulatie, dar pagubele materiale produse din nerespectarea regulilor de circulatie se suporta de instructor si cursant... Foarte misto scoala asta. Oare toate or avea o asemenea clauza?!
Banuiesc ca n-au asigurare CASCO, ca aia pe masinile de scoala este scumpa. Si oricum, doar plateste clientul si instructorul....
Probabil o sa va fraiereasca si la repararea masinii, cine stie in ce service o sa faca si la ce costuri.
Ultima modificare: Joi, 2 Octombrie 2014
DinuX, utilizator

Alte discuții în legătură

Accident in timpul orelor de condus Maria113 Maria113 Buna ziua, Acuma cateva saptamanii, pe cand eram in timpul orelor de curs, am facut accident cu masina scolii de soferi. La politie s-a declarat ca ... (vezi toată discuția)
Facturare la pretul din contract lilianaliliana lilianaliliana Buna ziua. O societate scoala de soferi are prevazut in contractul de scolarizare ca elevul suporta cobustibilul in procent de 100 % . Astfel se taxeaza doar ... (vezi toată discuția)
Carte de munca doar_dana doar_dana Daca lucrezi ca instructor auto la o scoala de soferi si iti platesti singur cartea de munca, ce se intampla in momentul in care nu o mai poti plati pt un timp? (vezi toată discuția)