avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident masina in timpul cursului practic la scoala ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident masina in timpul cursului practic la scoala de soferi

Buna,

Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi in urmatoarea situatie :
Am inceput recent cursurile practice la o scoala de soferi si am avut un accident in trafic. La politie s-a constatat ca masina in care ma aflam a produs accidentul (eram la volan).
La scoala mi se cere sa supot impreuna cu instructorul costurile pentru reparatia masinii (in contractul incheiat cu scoala sunt precizate urmatoarele :
"- pentru nerespectarea regulilor de circulatie in tp pregatirii practice,responsabil este instructorul auto; - pentru eventualele pagube materiale provocate in tp pregatirii, resposabili sunt instructorul si cursantul, iar paguba va fi suportata in parti egale").

As vrea sa stiu :
- daca sunt obligata, conform legii, sa platesc costurile reparatiei (conform contractului inteleg ca sunt obligata).
- daca pot renunta la contractul incheiat cu scoala fara sa suport alte cheltuieli/penalizari (in contract este precizat faptul ca, in cazul in care solicitarea de reziliere vine din partea mea, trebuie sa suport taxa de scolarizare si contravaloarea orelor teoretice si prectice).
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Utilizator22 , utilizator 13:21, 13 Septembrie 2021
Cred ca nu ar fi lipsit de interes pentru dvs., daca ati sesiza protectia comsumatorului cu nr. de inregistrare/ data, cu referire la clauzele contractului. Poate fi vorba de niste clauze abuzive trecute in contract.
La sesizare anexati o copie dupa contractul incheiat.
Atata timp cat cursantul nu poseda pemis de conducere acesta nu poate fi considerat vinovat de producerea accidentului.
Prin urmare costurile reparatiilor trebuie suportate de catre scoala de soferi. Este clar ca este o clauza abuziva in contract, adresati-va ANPC asa cum v-a sfatuit dl GigiPopa.

Nu platiti nicio reparatie, lasati-i sa va dea in judecata.
oricum eu va recomand sa cititi si ordinele ministrului transportului care reglementeaza activitatea scolilor de soferi si cele legate de procedura de examinare
Buna ziua.

Cum ar trebui sa procedez?

pt pagube in interiorul masinii sc de soferi?

Butonul de reglaj al oglinzilor s a rupt in timpul pregatirii practice ridicand mai tare.
Pot fi exonerata de plata?
Poate fi si din cauza uzurii masinii?

Mentionez ca nu am semnat nici un contract fiind 3 sedinte obligatorii si inchirierea masinii pt proba practica -550 ron.

Pot fi acoperite din aceasta plata?
Ultima modificare: Luni, 13 Septembrie 2021
Utilizator22, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident in timpul orelor de condus Maria113 Maria113 Buna ziua, Acuma cateva saptamanii, pe cand eram in timpul orelor de curs, am facut accident cu masina scolii de soferi. La politie s-a declarat ca ... (vezi toată discuția)
Facturare la pretul din contract lilianaliliana lilianaliliana Buna ziua. O societate scoala de soferi are prevazut in contractul de scolarizare ca elevul suporta cobustibilul in procent de 100 % . Astfel se taxeaza doar ... (vezi toată discuția)
Carte de munca doar_dana doar_dana Daca lucrezi ca instructor auto la o scoala de soferi si iti platesti singur cartea de munca, ce se intampla in momentul in care nu o mai poti plati pt un timp? (vezi toată discuția)