avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesiune parti sociale SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesiune parti sociale SRL

Buna seara,

Intr-o societate cu raspundere limitata cu 2 asociati, unul dintre ei doreste sa se retraga din societate si sa cedeze partile sociale celuilalt asociat. Problema este urmatoarea, ca asociatul care va ramane in societate trebuie sa cedeze o parte din partile sociale altei persoane deoarece este asociat unic in alta societate.

Care sunt etapele si procedura?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Costy S , Alte profesii 08:55, 3 Octombrie 2014
Sa cedeze asociatul care iese din societate o parte asociatului deja existent si o parte altui asociat tert.
Hotarare AGA, cesiune de parti sociale, act constitutiv actualizat, declaratie noul asociat, declaratie administrator (daca este cazul), inregistrare la Registrul Comertului.
Ok. Dar nu se poate sa fac un contract de cesiune catre asociatul existent, iar asociatul existent sa cedeze unui asociat tert 4 %?
Multumesc.
Este corect si cum spuneti dvs, insa vor trebui doua dosare intrucat sunt doua proceduri si cel mai important, de doua ori taxa la registru care este de 1.000-1.500 de lei. Deci dublu munca si taxe.
In varianta propusa de mine, era doar o etapa si o singura taxa.
Se poate doar daca faceti ambele cesiuni prin aceeasi hotarare, si doua contracte de cesiune. Nu se poate in doua etape, cu 2 hotarari, deoarece asociatul care se retrage cedeaza tot celui existent ce va ramane asociat unic. Ceea ce nu poate. Astfel, prin aceeasi hotarare cooptati si noul asociat fie prin cedarea unui numar de parti sociale de catre asociatul societatii, fie prin aport propriu la capitalul social.
Bafta.
Multumesc. si un model de hotarare?!

O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere asociati srl, ramane o singura persoana Laura 86 Laura 86 Buna ziua, Dintr-o societate vor sa se retraga asociatii, mai putin unul. Stiu ca se va redacta hotarare AGA prin care asociatii decid retragerea, respectiv ... (vezi toată discuția)
asociat nou si administrator srl levilevel levilevel In ce masura asi putea sa intru intr-un SRL deja existent ca asociat nou si avand drepturile de administrator a societatii? Ma intereseaza care sunt ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale_acte obligatorii? nicoleta_85 nicoleta_85 la o cesiune de parti sociale este necesara si intocmirea unui [b]act aditional la actul constitutiv[/b]? in conditiile in care se face contract de cesiune, ... (vezi toată discuția)