avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... C. M.
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

C. M.

Doresc sa stiu de cite zile de concediu medical esre nevoie ca sa fii trimis la comisie,daca este necesar ca acesta sa aiba continuitate sau se poate si cu intrerupere?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:15, 30 Septembrie 2014
Art. 13 OUG 158/2005 Concediul şi indemnizaţia pentru incapacitate temporară de muncă

CAPITOLUL II
Concediul şi indemnizaţia pentru incapacitate temporară de muncă
Art. 13
(1) Durata de acordare a indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă este de cel mult 183 de zile în interval de un an, socotită din prima zi de îmbolnăvire.
(2) Începând cu a 91-a zi, concediul se poate prelungi de către medicul specialist până la 183 de zile, cu aprobarea medicului expert al asigurărilor sociale.
(3) Durata de acordare a concediului şi a indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă este mai mare în cazul unor boli speciale şi se diferenţiază după cum urmează:
a) un an, în intervalul ultimilor 2 ani, pentru tuberculoză pulmonară şi unele boli cardiovasculare, stabilite de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, denumită în continuare CNAS, cu acordul Ministerului Sănătăţii;
b) un an, cu drept de prelungire până la un an şi 6 luni de către medicul expert al asigurărilor sociale, în intervalul ultimilor 2 ani, pentru tuberculoză meningeală, peritoneală şi urogenitală, inclusiv a glandelor suprarenale, pentru SIDA şi neoplazii, în funcţie de stadiul bolii;
c) un an şi 6 luni, în intervalul ultimilor 2 ani, pentru tuberculoză pulmonară operată şi osteoarticulară;
d) 6 luni, cu posibilitatea de prelungire până la maximum un an, în intervalul ultimilor 2 ani, pentru alte forme de tuberculoză extrapulmonară, cu avizul medicului expert al asigurărilor sociale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata maxima a concediului medical firedeaths firedeaths Care este durata concediului medical maxima ?(90,180zile) (vezi toată discuția)
Concediu medical nick100 nick100 Cat poate sa stea un civil in concediu medical? (vezi toată discuția)
Concediul medical Florin Lucian Manolescu Florin Lucian Manolescu Ce durata poate avea un concediu medical pentru o boala neoplazica? (vezi toată discuția)