avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nastere in strainatate copil din afara casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nastere in strainatate copil din afara casatoriei

buna ziua. am o mare rugaminte sa ma ajutati.
cumnata mea a nascut ieri in germania.
ea este castorita in romania dar copilul nu este al sotului cu care nu mai are nici o legatura.
cum poate proceda sa treaca copilul pe numele actualului iubit?
precizez ca nu are la ea decat buletinul cu numele sotului fara certificat de casatorie
multumesc
Cel mai recent răspuns: Tino50 , utilizator 14:09, 12 Septembrie 2018
Problema e ca i se elibereaza certificat de nastere de catre autoritatile germane si s-ar putea ca astia sa aiba alta legislatie, sa i se permita ca tatal biologic sa isi recunoasca copilul.
Abia apoi transcrie certificatul german in Romania.
gi-jane2 a scris:

Problema e ca i se elibereaza certificat de nastere de catre autoritatile germane si s-ar putea ca astia sa aiba alta legislatie, sa i se permita ca tatal biologic sa isi recunoasca copilul.

Daca face asta o sa albeasca pana transcrie certificatul german in Romania pentru ca nu e bun de nimic.

anomyss1987, cumnata sa faca orice altceva ii permit cei de la spital:
- sa declare numele sotului ca fiind tata (daca se poate in lipsa lui)
- sa nu declare nimic si ia certificat cu liniuta la tata ca sa poata transcrie fara probleme certificatul copilului.

Credeti-ne pe cuvant, fara sa intram in detalii, ca e inutil sa treaca numele iubitului in certificat atata timp cat e casatorita si va avea probleme mari cand va vrea sa obtina certificatul de nastere romanesc. Nu il va primi pana cand nu face rectificarea la autoritatile germane.
Are bani si timp de cheltuit aiurea? Plus ca va pierde pentru o perioada lunga si drepturile banesti pentru nou-nascuti... si-asa o asteapta cel putin un proces, mai are nevoie de unul?

i-am transmit tot ce am aflat de la dumneavoastra si mi s-a zis ca eu nu stiu ce e cu mine ca fata e trecuta deja pe numele iubitului( nu stiu cum dar asa mi-a zis)
am vrut sa o ajut dar daca ea vrea sa se afunde in probleme nu are decat. cat pt copil nu cred ca v-a lua ceva bani de acolo caci nu lucra cu acte niciunul din ei
multumesc pt ajutor
eu vreau sa o trag la mal dar daca ea doreste sa se inece ce pot sa ii fac?
La banii pe care i-ar putea primi in Romania ma refeream.
In rest ce sa zic... sa fie copilasul sanatos :)
Eu am reusit sa scot certificatul de nastere figurand ca tata biologic , tinand cont ca certificatul de nastere este emis de registrul civil care apartine de tribunalul civil este mai valabil decat orice , tagada paternitati o pot introduce aici in strainatate , parata si copilul locuind cu mine , nu este nevoie de prezenta foztului sot , in toate cazurile de tagada mama ezte citata indiferent de cine depune actiunea
Ultima modificare: Miercuri, 12 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Al cui nume il va purta copilul conceput cu un alt barbat, altul decat sotul mamei? T-cTc-T T-cTc-T Daca o persoana este in divort si locuieste cu altcineva [b][u]fiind si insarcinata cu persoana cu care locuieste[/u][/b] ce nume va purta copilul in cazul in ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea copilului angheldaniel angheldaniel sunt in concubinaj cu o fata casatorita legal si nu a divortat pana acum ea este insarcinata si vreau sa stiu daca pot recunoaste copilul (vezi toată discuția)
Recunoasterea paternitatii Elena Lidiana Elena Lidiana sun casatorita cu alt cineva dar de 2 ani sunt impreuna cu actualul meu prieten, acum sunt insarcinata si el vrea ca copilul sa poarte numele lui cum putem ... (vezi toată discuția)