Avand in vedere faptul ca sunt angajata pe perioada nedeterminata si ma aflu de 30 de zile in concediu prenatal,pot fi concediata(fara vreo legatura cu starea mea de graviditate,sustin ei) disciplinar?Mentionez ca angajatorul a luat la cunostinta starea mea de graviditate inca din luna aprilie.De asemenea,am fost deja convocata la comisia de disciplina,la care nu m-am putut deplasa din cauza starii delicate in care a fost si este in continuare sarcina;iar pe data de 9 octombrie va avea loc o noua comisie.
Va multumesc anticipat
Multumesc mult @freeelis pentru speta. Nu stiam de ea pana acum, si traim cu convingerea ca, pentru abateri foarte grave, s-ar putea concedia (nefiind in legatura cu starea de graviditate, cum impune cred oug 96/2003).
Adica vreti sa ziceti ca este in acelasi timp si in concediu medical si cu contractul de munca suspendat?!
CIM se suspenda in cazul concediului crestere copil, nu se suspenda nici in concediul medical prenatal (de sarcina), nici in concediul medical postnatal (de lauzie).
Da, se suspenda contractul daca cere concediu de maternitate fara plata (din cauza ca n-ar avea dreptul la concediu medical).
Noul cod al muncii
lita854
(5) De fiecare dată când în timpul perioadei de suspendare a contractului va interveni o cauză de încetare de drept a contractului individual de muncă, ... (vezi toată discuția)