avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Noul Cod al muncii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Noul Cod al muncii

(5) De fiecare dată când în timpul perioadei de suspendare a contractului va interveni o cauză de încetare de drept a contractului individual de muncă, cauza de încetare de drept va prevala.
(6) În cazul suspendării contractului individual de muncă se suspendă toate termenele care au legătură cu încheierea, modificarea, executarea sau încetarea contractului individual de muncă, cu excepţia situaţiilor în care contractul individual de muncă încetează de drept

Sa inteleg ca pot sa te concedieze pe perioada concediului medical?????
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:47, 3 Martie 2011
asa s-ar putea interpreta
Este vorba de incetarea de drept a contractului de munca, ci nu se concediere. Daca un contract se incheie pe durata determinata, sa zicem pana la data de 31 martie 2011, si salariata de ex intra in concediu de maternitate inainte de aceasta data (suspendandu-se astfel contractul de munca) , atunci contractul de munca va inceta tot la 31 martie, nesuspendandu-se astfel termenul privind incetarea CIM.
1. Si actualul Cod al muncii contine aceleasi prevederi.
2. Daca va inceteaza de drept un CIM in timp ce sunteti in concediu medical indemnizatia va este platita de Casa de Asigurari de Sanatate unde veti prezenta certificatul medical.
Sa inteleg ca in cazul contractului de munca pe perioada nedeterminata nu se pot efectua concedieri in timpul suspendarii contractului din cauza concediului medical.??
1. Codul muncii spune:
Art. 60 - (1) Concedierea salariaţilor nu poate fi dispusă:
a) pe durata incapacităţii temporare de muncă, stabilită prin certificat medical conform legii;
b) pe durata concediului pentru carantină;
c) pe durata în care femeia salariată este gravidă, în măsura în care angajatorul a luat cunoştinţă de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
d) pe durata concediului de maternitate;
e) pe durata concediului pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 3 ani;
f) pe durata concediului pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani sau, în cazul copilului cu handicap, pentru afecţiuni intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani;
g) pe durata îndeplinirii serviciului militar;
h) pe durata exercitării unei funcţii eligibile într-un organism sindical, cu excepţia situaţiei în care concedierea este dispusă pentru o abatere disciplinară gravă sau pentru abateri disciplinare repetate, săvârşite de către acel salariat;
i) pe durata efectuării concediului de odihnă.
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.

2. Si in cazul CIM pe perioada determinata, inainte de incetarea sa de drept, se pot face concedieri la fel ca si la un CIM pe perioada nedeterminata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedierea salariatilor din motive ce tin ...... iriiri iriiri Buna ziua Am o mica problema cu privire la concedierea colectiva In situatia in care am un salariat care se afla in CFP, avind contractul de munca ... (vezi toată discuția)
Contract de munca determinat LaviniaFlorentina LaviniaFlorentina Buna ziua! Sunt angajata unei firme din aprilie 2012..Am inceput cu un contract determinat pe 3 luni si, actualmente am un al doilea contract determinat pe ... (vezi toată discuția)
Concediu medical la gravide DanutSimonca DanutSimonca Buna ziua, Sotia mea este insarcinata in 11 saptamani, in 25 noiembrie expira concediul de ingrijire al primului copil, ea a mai pierdut o sarcina si ... (vezi toată discuția)