avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Decizie impunere TVA in 2014 pentru 2008
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Decizie impunere TVA in 2014 pentru 2008

Am primit prin posta o decizie de impunere din oficiu pentru nedepunere declaratie TVa in decembrie 2008. Partea proasta este ca dosarele mai vechi de 5 ani (in afara celor legate de ITM), eu le-am dus la tara si acolo s-au cam infruptat sobolanii. Firma a fost suspendata in perioada 2009-2011, timp in care am depus declaratiile cuvenite trimestrial. In iunie 2014 si-a reluat activitatea si dupa ce am achitat toate datoriile restante la bugetul de stat (impozitul forfetar cu dobanzile), a devenit neplatitoare de TVA. Cand am fost sa platesc si sa depun certificatul de TVA m-au verificat si au spus ca totul este in regula. Cum de atunci era si acum nu mai este? Si daca asa este, nu se prescrie ca si datoriile? Pot sa depun acum in 2014 declaratia lipsa cu sanctiune? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 20:28, 30 Septembrie 2014
Nu are importanta ce era atunci pentru ca nu aveti nicio dovada. Aveti vreo fisa de platitor mai veche? Acolo ar trebui sa se vada daca lipseste decontul din dec 2008 sau nu. Au mai fost cazuri de anomalii in baza de date a fiscului.

Oricum este anormal sa va stabileasca obligattii din 2008. Sunt prescrise daca nu a fost vreo fapta penala. Verificati situatia pentru ca nu este normal. Poate au stabilit obligatia in 2013 si abia acum v-au anuntat.

Cod procedura fiscala:
Art. 91 Obiectul, termenul şi momentul de la care începe să curgă termenul de prescripţie a dreptului de stabilire a obligaţiilor fiscale
(1) Dreptul organului fiscal de a stabili obligaţii fiscale se prescrie în termen de 5 ani, cu excepţia cazului în care legea dispune altfel.
(2) Termenul de prescripţie a dreptului prevăzut la alin. (1) începe să curgă de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care s-a născut creanţa fiscală potrivit art. 23, dacă legea nu dispune altfel.
(3) Dreptul de a stabili obligaţii fiscale se prescrie în termen de 10 ani în cazul în care acestea rezultă din săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală.
(4) Termenul prevăzut la alin. (3) curge de la data săvârşirii faptei ce constituie infracţiune sancţionată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cat timp se prescrie datoria? Ana_38 Ana_38 Am primit de la finante o decizie referitoare la obligatii de plata - 2 lei. M-am dus sa o platesc , dar am aflat ca aceasta suma reprezinta doar dobanda ... (vezi toată discuția)
Evaziune maiami maiami in cazul in care politia te cerceteaza pt ca nu ai inregistrat o factura pt a nu plati tva-ul dar au trecut 3 ani de la data la care nu ai inregistrat factura ... (vezi toată discuția)
Societati comerciale opitzadriana opitzadriana Daca o firma isi inceteaza activitatea in 1999 avand de plata impozit pe profit si t.v.a dupa cat timp intervine prescriptia? (vezi toată discuția)