avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... marfa cu defecte
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

marfa cu defecte

Buna ziua Sunt Ana Catana Am deschis un magazin cu camasi de dama.pe data de 1.09.14 intr-un oras din Italia ,Am dorit mult sa aduc in Italia imbracaminte facuta din romania Am cumparat materialul si am confectionat camasile la o fabrica din Rimnicu Vilcia.Am descoperit in momentul in care cientul proba camasa ca marimile nu corespund (sunt mai mici) decit masurile date de mine.Aparte masurile camasile au defecte la mineci,la butuonere etc. nu imbraca bine.Multe cliente mi-au spus ca au defect se vede ca sunt facute in Romania .Aceasta situatie mi-a deteriorat imaginea magazinului deja la voce s-a raspindit fiind un mic oras ,Am vorbit cu persoana care mi l-ia confectionat dar eu nu pot sa trimit camasile defecte sunt in jur de 300buc,i.-mi ramine magazinul gol si nu am bani sa investesc di nou Sunt disperata .Mi-a facut o dauna mare .Am nevoie de un consiliu....Multumesc anticipat Ana
Cel mai recent răspuns: Burlacudan , utilizator 16:45, 9 Octombrie 2014
Doamna, cu tot regretul, nu prea avem ce solutii sa va oferim. In mod normal, ar trebui sa dati in judecata pe furnizorul roman ca sa pretindeti daune pentru pagubele pe care vi le-a adus.
Pentru asata ar trebui verificat contractul pe care il aveti cu firma romana (daca aveti), verificat daca va judecati in Italia sau in Romania, ce sanse reale aveti sa recuperati ceva bani de la firma aceea, cat va dura si cat va costa un litigiu.
Eu cred ca va trebuie un avocat, nu prea avem ce sa va consiliem pe forum...

Daca supravietuiti ca firma acestui incident, pe viitor o sa va ganditi (1) sa faceti contracte scrise beton pentru dvs. (2) sa va luati un termen lung intre livrare si plata, in care sa verificati dvs. bunurile, sa nu mai desopere clientii defectele (3) sa cereti garantii pentru executia corecta a produselor (calitativ) si a contractului (livrari la termen etc.).
~ Conținut șters la cerere ~
Eu am vorbit cu producatorul mi-a zis sa trimit tot ce este cu defect,sa la repare ,faptul este ca la 120 de camasi nu corespund .Masurile sunt mai mici ex.masura 52 este considerata 48,,(ar trebui sa-mi cumpere materialul care era cumparat de mine si sa mi le faca din nou) celelalte au defecte din croit la mineca stringe ,si multe cind se inchid nasturi nu se imbina bine partea de deasupra cu cialalta ,(partea de deasupra este mai sus cu 1 cm)....Am investit 5000,00 de euro in aceste camasi.Ce este mai dureros imaginea care mi-au facuto cu calitatea ....proasta,,,,,,Greselile vizibile li-am vazut de la inceput,dar cind o persoana probiaza se vede defectul la spate ca strige ,mineca sta urit......In contract scrie ca trebuie sa corespunda calitativ .....Mi-au facut dauna morala, si imaginea magazinului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnare sau schimbare produs cu unul mai scump. Cosmin_n Cosmin_n Buna ziua, Am cumparat un laptop si nu sunt multumit de el, nu e stricat, doar ca are putin joc bateria si motivul principal pentru care as vrea sa-l schimb ... (vezi toată discuția)
Amenda protectia consumatorului pentru eticheta necorespunzatoare a producatorului eok11 eok11 Fac comert cu haine. Am certificat si factura de la producator. Protectia Consumatorului a luat o proba, le-a trimis la un laborator si m-a amendat ca nu ... (vezi toată discuția)
Procura pentru reinoirea buletinului respinsa TrandafirIrina TrandafirIrina Buna seara. Locuiesc in Italia si mi-a expirat cartea de identitate.Am mers la consulatul Romaniei din Catania si am facut o procura.Am trimis procura in ... (vezi toată discuția)