avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Amenda Protectia Consumatorului pentru eticheta ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Amenda Protectia Consumatorului pentru eticheta necorespunzatoare a producatorului

Fac comert cu haine. Am certificat si factura de la producator. Protectia Consumatorului a luat o proba, le-a trimis la un laborator si m-a amendat ca nu corespunde procentul de bumbac la o rochie. Laboratorul de analize mi-a facturat tot mie costul analizei. Audreptul sa ma amendeze, desi le pot spune clar cine e producatorul (roman)? Nu e vina mea ca eticheta nu corespunde. Cum pot sa imi recuperez banii?
Cel mai recent răspuns: Stefan021 , utilizator 11:41, 27 Noiembrie 2014
esti obligat sa verifici ceea ce cumperi(asa zice opc.ul)
Daca exista un proces-verbal prin care ANPC ne-a amendat pe noi, comerciantii, daca ii dam in judecata pe producatorii camasii pentru ca ne-au vandut un produs cu eticheta dovedita de Larex ca fiind falsa si am cere sa ne despagubeasca pt amenda, avem sanse de castig? De asemenea, Larex a emis factura pentru noi, nu pentru ANPC, desi ei au preluat si trimis probele. Aceasta e procedura? Daca, separat, contesta, in instanta amenda de la protectia consumatorului, penalitatile pentru neplata amenzii nu mai curg? De asemenea, penalitatile pentru neplata facturii curg?
Ultima modificare: Luni, 24 Noiembrie 2014
eok11, utilizator
banuiesc ca trebuia sa le cereti certificat de calitate celor de la care ati cumparat ,daca contestati amenda aceasta nu atrage penalitati,veti fi la mana instantei si in functie de ce hotareste instanta (anuleaza amenda va da una mai mare sau va respinge contestatia) dv-stra stiti ce aveti de facut
Ultima modificare: Luni, 24 Noiembrie 2014
ciucur, utilizator
Sunteti de buna credinta! Dvs in calitata de comerciant ati luat produse de la producator impreuna cu un certificat care atesta continutul produsului. Mi-se pare absolut aberant ca OPC-ul amendeaza comericantiul in cazul in care puteti dovedi ca materialul a venit cu certificat de la producator.

Mai aberant este faptul ca testele facute de OPC trebuie sa fie platite de dvs. Este un abuz!

Aveti mare sanse sa castigati procesul in instanta (”contestatie la amenda”). Nu uitati sa cereti judecatorul afara de cheltuiele de judecata alte daune financiare (ex. pierdere de timp equivalent in bani) si daune morale (pentru ca OPC v-a acuzat de nedrept).




Ultima modificare: Miercuri, 26 Noiembrie 2014
Stefan021, utilizator
eok11 ati cumparat in baza unui contract ? Acolo ar fi trebuit prevazuta modalitatea de receptie a produselor cumparate,cu care ocazie v-ati fi intrebat cine certifica certificatul producatorului. Este de datoria producatorului sa-si sustina veridicitatea datelor din certificatul eliberat printr-o autorizare gen LAREX . Dvs ati cumparat pe increderea ca producatorul e corect dar astazi nu prea se mai gasesc din astia. desigur, producatorul e vinovat de emiterea unui certificat fals. El la randu-i va gasi vinovat pe furnizorul materialului . Toate astea s-ar elimina daca toate societatile ar lucra in conditii de asigurarea calitatii dar pana atunci ..... Va doresc succes in justitie .

Alte discuții în legătură

Amenda de la protectia consumatorului sorgeea sorgeea Buna seara! In luna martie am deschis un mic magazin cu produse cosmetice. Am gasit pe internet un site cu produse cosmetice engross (rujuri,rimeluri,truse de ... (vezi toată discuția)
Comercializare sirop lavanda CercejaElena CercejaElena Buna ziua, m-ar interesa pentru a putea comercializa siropul de lavanda produs de mine ce formalitati trebuie facute? Detin doar un atestat de producator de ... (vezi toată discuția)
Garantie incaltaminte 30 sau 60 zile cyan cyan Legea 449/2003 Art. 17. - Consumatorul trebuie să informeze vânzătorul despre lipsa de conformitate [b]în termen de două luni de la data la care a ... (vezi toată discuția)