avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce trebuie facut in vederea obtinerii unei hotarari de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce trebuie facut in vederea obtinerii unei hotarari de recunoastere a calitatii de proprietar ?

Am facut un act de antecontract de vinzare-cumparare cu unul dintre coproprietari pentru cota ei indiviza . Am chemat-o la notar sa facem actul final , acolo a spus ca nu are toate documentele , dar ca vrea sa vinda si ca aprimit toata suma convenita . Asta am facut de comun acord . Acum trb sa merg cu actele astea in fata judecatoruli sa cer ca acesta sa faca ct de proprietate pe cota ei de 1/3 ? Se plateste o taxa de timbru pe valoare ? Inca nu am iestit din indiviziune .
Cel mai recent răspuns: ilenuta1963 , utilizator 15:51, 2 Octombrie 2014
nu am inteles eu bine sau ati platit domnei pt cota dansei suma convenita dar fara a intocmiactele finale?
Adresati-va instantei de judecata, pentru pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act de vanzare-cumparare.



Când una dintre părţile care au încheiat o promisiune bilaterală de vânzare refuză, nejustificat, să încheie contractul promis, cealaltă parte poate cere pronunţarea unei hotărâri care să ţină loc de contract, dacă toate celelalte condiţii de validitate sunt îndeplinite.

(trebuie să fie îndeplinite toate condiţiile necesare pentru transmiterea dreptului de proprietate).

Dacă promitentul refuză să încheie contractul promis, instanţa, la cererea părţii care şi-a îndeplinit propriile obligaţii, poate să pronunţe o hotărâre care să ţină loc de contract, atunci când natura contractului o permite, iar cerinţele legii pentru validitatea acestuia sunt îndeplinite.


Succes.
da , exact , am achitat suma , iar doamna a recunoscut printr-o declaratie notariala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarârea care sa tina loc de act autentic CostySoare CostySoare Actiunea pentru obtinerea hotarâri care sa țina loc de act autentic,procedura. (vezi toată discuția)
Autentificare act liviupaun liviupaun in anul 2000 am cumparat un teren cu act de mana,am platit de atunci si l-am inscris la rol,acum as dori sa autentific actul.cum anume trebuie sa procedez?va ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare MMariaS MMariaS Este valabila o promisiune de vanzare imobiliara sub semnatura privata si in prezenta unui avocat ?Sunt intr-un proces de revendicare teren ,apelul l-am ... (vezi toată discuția)