avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotarârea care sa tina loc de act autentic
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotarârea care sa tina loc de act autentic

Actiunea pentru obtinerea hotarâri care sa țina loc de act autentic,procedura.
Nu este foarte clar ce vreti.Probabil ca, va referiti la o hotarare care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare, ca urmare a unei promisiuni bilaterale de vanzare-cumparare.Intr-o astfel de situatie, sunt aplicabile preved.art.1.669 Noul Cod Civil.
Instanta de judecata va pronunta o hotararea care sa tina loc de act autentic de vanzare-cumparare.

Când una dintre părţile care au încheiat o promisiune bilaterală de vânzare refuză, nejustificat, să încheie contractul promis, cealaltă parte poate cere pronunţarea unei hotărâri care să ţină loc de contract, dacă toate celelalte condiţii de validitate sunt îndeplinite.

(trebuie să fie îndeplinite toate condiţiile necesare pentru transmiterea dreptului de proprietate).

Dacă promitentul refuză să încheie contractul promis, instanţa, la cererea părţii care şi-a îndeplinit propriile obligaţii, poate să pronunţe o hotărâre care să ţină loc de contract, atunci când natura contractului o permite, iar cerinţele legii pentru validitatea acestuia sunt îndeplinite.




Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune de vanzare MMariaS MMariaS Este valabila o promisiune de vanzare imobiliara sub semnatura privata si in prezenta unui avocat ?Sunt intr-un proces de revendicare teren ,apelul l-am ... (vezi toată discuția)
Intrebare gabrielsolon gabrielsolon in ce imprejurari nu se pote pronunta instanta pentru a pronunta hotarare care sa tina loc de act autentic? (vezi toată discuția)
Antecontract si obligatii EnciuAlexandra EnciuAlexandra Buna ziua! Am incheiat un antecontract pt vanzarea unui apartament. Am primit avans 10.000e si restul de plata urmeaza sa I primesc o parte cash si restul ... (vezi toată discuția)