avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita - contestatie avand la baza ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita - contestatie avand la baza prescriptia?

In data de 05.03.2008 am incheiat un contract de credit bancar cu BCR S.A.. Mi-a fost acordat un credit in valoare de 30827 lei, acordat pe o perioada de 120 luni.
Dupa nici 6 luni de la incheierea contractului de credit rata lunara a crescut exagerat, punandu-ma in situatia de a nu mai putea achita.
Creditul a fost vandut ulterior catre Secapital Sarl(KRUK).
Acum cateva zile am primit o scrisoare prin care mi se comunica faptul ca, creditorul a obtinut incuviintarea executarii silite. Valoarea credit, penalitati, cheltuieli de executare si onarariu executor insumand 77266 ron...

Detalii dosar:
[ link extern ]

Intrebarea mea este...daca la finele anului 2008 am incetat sa mai platesc rata lunara, in cat timp s-a nascut dreptul creditorului de a cere executare silita?
Dupa cat timp de la nasterea acestui drept intervine prescriptia?

Am termen 5 zile pentru a face contestatie la executare(ultima zi fiind maine)
Exista in cazul meu posibilitatea prescrierii si in aceste cinci zile sa pot face contestatie la executare invocand acest fapt?

Ultima modificare: Joi, 2 Octombrie 2014
mihail2012, utilizator
Cel mai recent răspuns: KLTM , utilizator 15:21, 23 Octombrie 2016
@cristi111us, relaxati-va, probabil este vorba despre termenul de la art.714 (2).
cristi111us a scris:
(2) Contestaţia împotriva încheierilor executorului judecătoresc, în cazurile în care acestea nu sunt, potrivit legii, definitive, se poate face în termen de 5 zile de la comunicare.


Ultima modificare: Vineri, 3 Octombrie 2014
trandafir2, moderator
Pana la urma cum s-a finalizat speta dvs? As fi si eu interesat.
Au admis ca e prescris si cum?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprire salariu Tisha89 Tisha89 Azi am primit mail de la ING, Banca la care am salariu, ca am o proprire de la un execuție judecătoresc în valoare de 6000 lei. În trecut am avut un card ... (vezi toată discuția)
Executare silita zambilutza zambilutza Buna ziua, Suntem in situatia unei executarii silite in baza titlului executor reprezentat de conventia de credit de nevoi personale cu garantie ipotecara, ... (vezi toată discuția)
Blocarea contului fara atentionare este legala? marianapruteanu marianapruteanu Am avut un credit la un IFN intocmit in august 2009, pe care l-am platit corect pana in 2010.Ca urmare a taierii salariilor din 2010 si a faptului ca eram unic ... (vezi toată discuția)