avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proceduri speciale civil
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Proceduri speciale civil

Buna ziua,

Am facut o somatie de plata conf. art. 1014 N.C.Civ. prin BEJ pentru o suma scadenta ce depasea 10000 lei. Ulterior debitoarea si-a micsorat datoria aceasta scazand sub 10000 lei. Dat fiind ca nu si-a achitat datoria integral, pot merge acum pe procedura privind cererea de valoare redusa daca datoria tot a scazut sub pragul impus de lege sau trebuie sa merg in continuare pe ordonanta de plata? Eu nu gasesc nicio prevedere care sa ma limiteze la ordonanta de plata dat fiind ca somatia de plata e o procedura prealabila in afara procesului civil.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Canciu , Avocat 12:36, 11 Octombrie 2014
ordonanta de plata este o procedura speciala , pentru creante certe, lichide si exigibile dintre profesionisti si dintre acestia si autoritati. Procedura c c v r este pentru toate situatiile, cu exceptiile enumerate, in cazul in care valoarea este sub 10.000 lei. Astfel, daca valoarea creantei este sub 10.000 lei puteti alege aceasta procedura. Nu sunteti obligati sa continuati cu ordonanta de plata, chiar daca ati trimis acea somatie de plata prin executor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suma minima pt executare silita imobiliara ContSters403290 ContSters403290 Daca de exemplu am o sulta de platit de 80000 lei plus cheltuielile si onorariu BEJ de 8500 lei total 88500 lei .Achit partial din sulta doar 73500 lei ca ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez banii? Imparatul Imparatul Am dat marfa la o societate care nu-mi plateste deloc si a trecut termenul stipulat in contract. Mai exista vreo modalitate acuma, gen somatie de plata ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de plata vs cerere pe valoare redusa crysstianno crysstianno pentru recuperarea unei creante care din cele 2 proceduri ar fi mai ok? as mai dori sa stiu daca somatia de plata este obligatorie pentru cererea pe valoare ... (vezi toată discuția)