avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modul de calcul a indemnizatiei de co
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modul de calcul a indemnizatiei de co

Va rog sa-mi dati si mie un raspuns concret cum se calculeaza indemnizatia de co pentru urmatorul caz: 15 zile de concediu incepand cu 30 martie 2009. Cat va fi cuantumul co pentru cele 2 zile din martie si cat pentru cele 13 zile din aprilie? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:34, 25 Mai 2009
In statul de plata va figura in luna martie cu 2 zile de concediu de odihna , iar in luna aprilie cu 13 zile corespunzatoare.
In ceea ce priveste calculul: aveti total venit persoana respectiva si o impartiti la numarul de zile lucratoare.
Suma respectiva reprezinta venitul pe o zi.
Inmultiti acea suma cu zilele de concediu aferente pentru fiecare luna in parte.
De fapt modul de calcul este reglemenatt in Codul muncii astfel:

Art. 145. - (1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.@
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.@
Va multumesc, dar mai concret pentru toate cele 15 zile se ia periaoada decembrie, ianuarie, martie sau doar pentru cele doua zile din martie si pentru cele 13 zile din aprilie se ia in calcul ianuarie, februarie, martie? Va multumesc inca o data daca ma lamuriti.
Indemnizatia zilnica de CO se calculeaza pt zilele din martie facand media veniturilor din lunilor dec, ian, febr.
Pentru zilele din aprilie se face media lunilor ian, feb, martie.
Pentru calculul indemnizatiei de concediu se iau ultimele trei luni anterioare datei de plecare in CO.

Alte discuții în legătură

Probleme calcul - concediu de odihna cristiannegru cristiannegru - salariat - institutie bugetara, personal contractual - ati precizat ca: \\"In plus, indemnizatia de concediu nu poate fi mai mica decat salariul de baza, ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie concediu de odihna. preda sorina preda sorina Cum calculez indemnizatia pentru concediu de odihna in urmatorul caz: Am un salariat care pleaca in concediu de odihna 4 zile in aprilie. Calculez media ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu odihna gh3gh1 gh3gh1 Un salariat are tot anul 2013 un salar de 800 lei. In anul 2014 are stabilit un salariu de 900 lei. Salariatul cere in februarie 2014, 10 zile de concediu de ... (vezi toată discuția)