avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Conventia rutiera de la viena 1968 - vs - art. 82 ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Conventia rutiera de la viena 1968 - vs - art. 82 alin. din o.u.g. nr. 195/2002- vs - numere galbene inmatriculate in Germania

CAPITOLUL V: Reguli de circulaţie
SECŢIUNEA a 6-a:Circulaţia autovehiculelor în traficul internaţional
Art. 82
(2) Autovehiculele şi remorcile înmatriculate în alte state pot trece frontiera de stat şi pot circula pe drumurile publice din România, dacă îndeplinesc condiţiile tehnice prevăzute în Convenţia asupra circulaţiei rutiere, încheiată la Viena la 8 noiembrie 1968 şi ratificată de România prin Decretul nr. 318/1980, dar numai pe perioada cât sunt asigurate pentru cazurile de răspundere civilă ca urmare a prejudiciilor produse prin accidente de autovehicule.


CONVENTIA RUTIERA DE LA VIENA DIN 1968 NU ESTE DE GASIT. POATE RASPUNDE PENAL O PERSOANA CE NU POATE GASI VARIANTA OFICIALA A CONVENTIEI DE MAI SUS, CE NU POATE SA CITEASCA REGULI, OBLIGATII, DREPTURI?

Poate raspunde? Poate raspunde, atata timp cat actul normativ nu este publicat in forma autentica in Monitorul Oficial al Romaniei, nu este relevant ca un act normativ sa-l gasesti pe nu stiu ce site si nu stiu in ce forma decat forma autorizata ori conforma cu originalul?

Daca poate raspunde cineva cu text de lege la intrebarea mea : Art. 82 alin. 2 din O.U.G. Nr. 195/2002 face trimitere la respectarea actului legislativ (tratat multilateral) - "Conventia privind circulatia rutiera incheiata la Viena in 1968" , iar aceasta Conventie Viena 1968 (abrev.) nu se regaseste la Monitorul Oficial al Romaniei si deci raspunde penal de exemplu in cazul numerelor galbene inmatriculate in Germania, si nerecunoscute fara nici un act normativ de catre M.A.I, Romania?

Alte discuții în legătură

Poate raspunde penal o persoana in romania pentru numere galbene, atata timp cat conventia rutiera viena 1968 nu este publicata in m.of.r COVANOVA COVANOVA Poate raspunde penal cineva care nu poate accesa Conventia rutiera de la Viena 1968? (poate raspunde cineva cu text de lege la intrebarea mea, caci : Art. 82 ... (vezi toată discuția)
Conventia rutiera de la viena 1968 - vs - art. 82 alin. din o.u.g. nr. 195/2002 COVANOVA COVANOVA CAPITOLUL V: Reguli de circulaţie SECŢIUNEA a 6-a:Circulaţia autovehiculelor în traficul internaţional Art. 82 (2) Autovehiculele şi remorcile ... (vezi toată discuția)
Masina cu numar strain. carol52968 carol52968 Buna seara. Pot circula cu o masina inmatriculata in Ungaria, (daca am dubla cetatenie si rezidenta in Ungaria) fara sa o inmariculez in Romania? Masina este ... (vezi toată discuția)