avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Parte vatamata in accident cu contestarea PV
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Parte vatamata in accident cu contestarea PV

Buna ziua,
Am avut ghinionul ca intr-o dimineata sa imi gasesc masina(parcata regulamentar) avariata...
Am aflat ulterior ca a fost implicata intr-un accident in lant in noaptea precedenta. Merg la politie, afle ca a fost un accident in care au fost implicati doi soferi(unul beat) si vreo 5 masini parcate , obtin autorizatia de reparatii si sunt indrumat catre ABC asigurari( unde avea incheiat RCA unul dintre participantii la accident). Cu un inspector al ABC si intr-un service ala lor obtin constatarea daunelor si sunt anuntat ca o parte implicata in accident a contestat procesul verbal si ca societatea de asigurari nu poate autoriza inceperea reparatiilor...Ca si solutii mi s-au oferit: platirea reparatiilor din banii proprii si recuperarea ulterioara de la vinovat, sau sa astept pana la solutionarea contestatiei in instanta....
Intrebare: Cum pot urmarii solutionarea acestui caz? Am nevoie de un avocat?....Daunele sunt relativ mari( la o prima evaluare omul de la service a zis 8000 RoN)...
Va multumesc anticipat pentru orice sfat.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 13:55, 25 Mai 2009
in principiu v-ati putea descurca singur, dar aveti avarii cam mari de 8.ooo lei.
pana nu se stie exact vinovatul cui ii veti cere banii?
in tipul procesului, va puteti constitui parte civila ca sa va recuperati cheltuielile cu reparatul masinii.

av.m.vasilescu
Indiferent ce alternativa alegeti (plata sau asteptare hotarare), asigurati-va mai intai , daca asiguratorul accepta devizul.
Luati o confirmare de plata pe deviz,ca sa nu aveti probleme la despagubire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire rca anam79 anam79 Buna ziua , Masina proprietate personala , parcata regulamentar in fata imobilului in care locuiesc a fost implicata intr-un accident rutier.Mentionez ca in ... (vezi toată discuția)
Rca euroins BratuAurel BratuAurel Pe data de 01.11.2015 am fost lovit de un sofer cu asigurare rca Euroins,mentionez ca masina mea era parcata regulamentar in parcarea unui restaurant si ... (vezi toată discuția)
Lovire autoturism stationat alexO1 alexO1 Buna ziua,am si eu o problema si anume: in dimineata zilei de astazi , 19.03.13 am fost anuntat de o vecina ca masina mea a fost lovita in parcare, coborand la ... (vezi toată discuția)