avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Salarizare functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Salarizare functionar public

Buna ziua,
Sunt functionar public la o primarie de comuna incadrata prin concurs in 2007 la compart. Urbanism si achizitii publice pe functie de executie, sunt inginer constructor absolventa a Fac. de constr. civile, ind. si agricole din 1982 (5 ani), am absolvit 5 cursuri de perfectionare Urbanism si amenaj. teritoriului.
Intrebarea mea este: se poate transforma functia de executie in functie de conducere cf. Legii 190/2013 care spune : 16.La articolul I punctul 14, articolul 361 lit d) se modifică şi va avea următorul cuprins:
"Art. 361
Funcţia de arhitect-şef este ocupată, în condiţiile legii, de un funcţionar public, specialist atestat de Registrul Urbaniştilor din România, având formaţia profesională după cum urmează:
a) de arhitect diplomat sau urbanist diplomat, arhitect sau urbanist absolvent cu licenţă şi master ori studii postuniversitare în domeniul urbanismului şi amenajării teritoriului, la nivelul judeţelor, municipiilor reşedinţă de judeţ, municipiului Bucureşti şi sectoarelor municipiului Bucureşti;
b) de arhitect diplomat, urbanist diplomat, arhitect ori urbanist absolvent cu licenţă şi master ori studii postuniversitare în domeniul urbanismului şi amenajării teritoriului, la nivelul municipiilor;
c) de arhitect diplomat, urbanist diplomat, arhitect sau urbanist ori de inginer urbanist şi inginer în domeniul construcţiilor absolvent de master sau studii postuniversitare în domeniul urbanismului şi amenajării teritoriului, absolvent al cursurilor de formare profesională continuă de specialitate în domeniul amenajării teritoriului, urbanismului şi autorizării construcţiilor, organizate conform art. 36 alin. (10), la nivelul oraşelor;
d) de arhitect diplomat, urbanist diplomat sau de conductor arhitect, inginer sau subinginer în domeniul construcţiilor, absolvent al cursurilor de formare profesională continuă de specialitate în domeniul amenajării teritoriului, urbanismului şi autorizării construcţiilor, organizate conform art. 36 alin. (10), la nivelul comunelor."
Ma intereseaza acest lucru din punct de vedere al salarizarii, daca se poate ce implica acest lucru (transformarea sau infiintarea unui post de conducere) si cum se procedeaza ?
Cu respect Oxinia
-----------------------------------------------------------------
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 23:49, 12 Octombrie 2014
Problema sta in legea 284/2010 care, la anexa I pct. b, spune ca functia publica de conducere de arhitect-sef se utilizeaza local doar la nivelul municipiilor. Stiu ca fosta OG 9/2008 prevedea pentru comune o functie publica de conducere de persoana cu responsabilitate in domeniul urbanismului si amenajarii teritoriului, cu un spor de conducere la caea vreme de 15%, insa actuala legislatie se bate cap in cap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine are dreptul sa fie arhitect-sef lili2015 lili2015 Buna ziua. Cu tot respectul as dori sa ma informati asupra unei neclaritati din legislatia din domeniul urbanismului si constructiilor referitoare la ... (vezi toată discuția)
Semnătura delegata act administrativ archibaldo archibaldo Este legala semnătura delegata \"cu bara\" de exemplu semnarea unui certificat de urbanism sau autorizație de construire pentru semnătura arhitectului-șef ... (vezi toată discuția)
Arhitect sef primarie....poate ma juta si pe mine cineva... mihaita10 mihaita10 Buna ziua, Am terminat Facultatea de Stiinte Juridice in 2000 (5 ani), m-am angajat la Primaria unui orasel infiintat in 2004 cu o populatie de 13500 pe ... (vezi toată discuția)