Buna ziua.In iulie anul acesta am primit o decizie de impunere pentru plata impozit catre Sanatate pentru apartamentul vandut in anul 2009.Precizez ca in acea perioada nu eram angajata dar plateam contributia la sanatate ca si persoana fara venit.Am mers la Casa de asig de sanatate cu dovada platilor si am facut contestatie.Acum telefonez la ei sa intreb ce s a intimplat cu acea contestatie si mi se spune ca a fost respinsa,deoarece conform legii 95/2006 art. 257 sint buna de plata,vanzarea acelui apartament reprezentand venit meu in acea perioada.Este vorba de o suma mare,la care au fost adaugate si penalizari pe toti acesti ani.
E posibil asa ceva,sint socata.eu am vandut apartamentul in care locuiam si cu banii obtinuti am cumparat alt apartament in care sa locuiesc.
Ce pot face in aceasta situatie?
Va multumesc .
In 2011 eram asigurata la sanatate ca si coasigurat intr-o alta tara din UE,pina pe la sfirsitul lui 2012/inceputul lui 2013.Deasemenea rezidenta in acea tara,inregistrata in acea tara prin certif de rezidenta din 22/03/2011.
Asta ma poate ajuta?....
Certif de rezidenta il am,plus o dovada ca eram coasigurat la sanatate,dar nu cu perioada intreaga trecuta pe acea dovada,voi incerca sa obtin de la ei dovada pe toata perioada de asigurare.
Vanzare imobil
mirellapaun
in anul 2011 am fost asigurata la sanatate ca persoana fara venit,am platit contributie ianuarie-decembrie 2011 - 5,5% la salariul minim pe economie.in august ... (vezi toată discuția)