danielacristache a scris:
In 2011 eram asigurata la sanatate ca si coasigurat intr-o alta tara din UE,pina pe la sfirsitul lui 2012/inceputul lui 2013.Deasemenea rezidenta in acea tara,inregistrata in acea tara prin certif de rezidenta din 22/03/2011.
Nu rezidenta in alta tara v-ar putea ajuta ci daca in perioada respectiva ati fi fost inregistrata in Romania ca "cetatean roman cu domiciliul in strainatate" (CRDS), astfel incat sa iesiti de sub incidenta art. 211 din Legea Sanatatii. Asta ar fi insemnat, binenteles, sa fi depus acel document la Casa de Sanatate, odata cu obtinerea lui...dar si acum cred ca ar putea fi de folos, daca il aveti si vreti sa va judecati cu Casa de Sanatate.
Daca insa, sunteti in situatia a 90% din romanii care au plecat din tara, respectiv doar cu rezidenta in tara straina, fara CRDS, tot intrati sub incidenta legii Sanatatii care spune clar "cetateni romani cu domiciliul in tara". Din punct de vedere legal, capsunarii, chiar daca au rezidenta in Spania, Italia sau mai stiu eu unde, tot datoreaza contributii la sanatate in tara, daca nu au CRDS depus la ANAF sau Casa de Sanatate.