avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare si drept de retentie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare si drept de retentie

acum1,5 ani am castigat apartamentul ,prin partaj. Fosta sotie continua sa ocupe o incapere in apartament.Daca cer evacuarea ei prin procedura speciala , instanta ii va da drept de retentie pana ii achit suma la care am fost obligat? mentionez ca ea nu a cerut drept de retentie, eu nu i-am achitat datoria pt ca ea nu vrea sa parasesca apart, ea nu a cerut executare silita si nici ea nu mi-a platit datoria care o are fata de mine.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:41, 6 Octombrie 2014
Daca apartamentul v-a fost atribuit la partaj dvs., inseamna ca dvs. ii datorati fostei sotii sulta stabilita prin sentinta de partaj. In aceasta situatie poate cere direct executorului judecatoresc sa fiti executat silit, inclusiv prin scoatere la licitatie publica a imobilului, pana la recuperare integrala a sumei datorate.
eu vreau sa cer evacuarea ei pt lipsa titlu. pot sa ii dau banii, dar asta n-o obliga sa plece. pe mine ma intereseaza sa elibereze apartamentul.
Poate invoca un drept de retentie, dar stim noi daca il va cere?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj hadrian74 hadrian74 Ce se intimpla daca in urma unui proces de partaj urmeaza sa-i platesc fostei sotii ca sulta cota parte din valoarea apartamentului dar nu am posibilitate? voi ... (vezi toată discuția)
Dreptul de retentie PGG PGG sa facut partajul in 2008,rara stirea mea,am aflat acum cateva luni,am deschis un proces care este pe rol cu drept de retenti,pana la solutionarea procesului ... (vezi toată discuția)
Partaj gaab gaab Sunt in proces de partaj cu fosta sotie ,care este plecata in Italia de vreo 5-6 ani ,iar acum in acest proces cere drepturile bunurilor comune ,in speta ... (vezi toată discuția)