avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Sume de plata cu executarea silita
Discuție deschisă în Executare silită

Sume de plata cu executarea silita

Va rog sa-mi dati un sfat in problema urmatoare.Am fost obligat la cheltuieli de judecata intr-un proces de partaj acum 1 an si jumatate.Acum 1 an a aparut si somatia de plata data de executorul judecatoresc pentru plata sumei catre cealalta parte.Am platit 85% din suma imediat.De atunci, nu am mai fost deranjat de catre executor pana astazi, cand am primit somatie de plata pentru restul de 15% din suma.Ce ma sfatuiti sa fac:sa o platesc sau sa nu o platesc?
Cel mai recent răspuns: cristi111us , utilizator 09:27, 7 Octombrie 2014
Este de preferat sa dati curs somatiei ,sa achitati suma precizata ,astfel incat sa indepartati posibilitatea impunerii altor sume suplimentare si cheltuieli cu executarea
Trebuie sa platiti cat mai repede!
De ce nu ati plati-o? O veti plati oricum silit apoi.
Daca sentinta prin care ati fost obligat sa platiti cheltuielile de judecata a ramas definitiva si irevocabila ... va trebui sa le achitati in intregime.
Daca nu detineti diferenta de 15 % momentan, si doriti sa mai castigati putin timp (pentru a o putea procura) daca de la ultimul act trimis de executorul judecatoresc pana in prezent au trecut mai mult de 6 luni puteti invoca perimarea executarii silite (prevazuta de art 696 NCPC : (1) În cazul în care creditorul, din culpa sa, a lăsat să treacă 6 luni fără să îndeplinească un act sau demers necesar executării silite, ce i-a fost solicitat, în scris, de către executorul judecătoresc, executarea se perima de drept.
Rog a se vedea si art 697 si 698 din NCPC.
Posibil ca prin aceasta metoda sa mai castigati 30 - 60 zile.
Succesuri !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimare executare silita n.c.p.c. mircea_1973 mircea_1973 Buna ziua! Art .696 C.proc.civ. prevede urmatoarele; În cazul în care creditorul, din culpa sa, a lăsat să treacă 6 luni fără să îndeplinească un ... (vezi toată discuția)
Perimare executare silita bancara Doru Piroi Doru Piroi Buna seara. La un credit de nevoi personale nu am mai putut sa platesc ratele. Banca prin executorul judecatoresc a cerut executarea silita la judecatorie si a ... (vezi toată discuția)
Executare silita cristian1963 cristian1963 Un executorul judecatoresc mi-a trimis o somatie pentru o rovinieta in data de 18.02.2013 pe care nu am platit-o. Luna aceasta (octombrie 2014), mi-a trimis ... (vezi toată discuția)