avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Beneficiu pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Beneficiu pensie

Buna dimineata,
daca un pensionar decedeaza inainte de a primi pensia pentru luna in curs (ex a decedat in 06 oct),mai beneficiaza de pensia pe octombrie?
Cel mai recent răspuns: av_silvia_margineanu , utilizator 10:30, 7 Octombrie 2014
Legea 263/2010

1) Sumele neincasate de catre pensionar, reprezentand pensia pe luna in care a avut loc decesul si/sau, dupa caz, drepturi restante de pensie, cuvenite si neincasate pana la deces, se platesc sotului supravietuitor, copiilor, parintilor sau, in lipsa acestora, celorlalti mostenitori, in conditiile dreptului comun.
(2) Sumele prevazute la alin. (1) pot fi solicitate in cadrul termenului general de prescriptie.

In sistemul public de pensii, plata pensiei inceteaza incepand cu luna urmatoare celei in care a intervenit una dintre urmatoarele cauze:
a) pensionarul a decedat.
Ultima modificare: Marți, 7 Octombrie 2014
av_silvia_margineanu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie persoana decedata Doina-Mariana Doina-Mariana Pentru o persoana decedata pe data de 2 a unei luni se poate incasa pensia si indemnizatia cuvenita decedatului pe parcursul unei luni intregi ? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Ultima pensie Marius-4 Marius-4 Tatal meu a decedat pe data de 14 ianuarie. In aceeasi zi a venit si pensia. Medicul de familie mi-a dat certificatul constatator de deces cu data de 13 ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei grupa i si a ii-a de la 1 octombrie 2018, legea 221/2018 - pensionar decedat recent iolanda15 iolanda15 Buna seara! Va rog sa mă lamuriti in urmatoarea problemă. Tatăl meu a decedat in luna februarie 2019. Dreptul la pensie pentru stagiu complet de cotizare ... (vezi toată discuția)