avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Ajutor SSM învatamant gimnaziu
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Ajutor SSM învatamant gimnaziu

Bună ziua,vă rog frumos dacă mă puteți ajuta în complectarea fiselor ssm pentru prefesori,învățători,educatori,personal auxiliar și nedidactic (paznic,ingrijitoare) am preluat articole din Legea 319/2006 și la controlul de la ITM mi-au spus că nu este corect,nu știu ce să fac și doresc informați utile.Mulțumesc:((
Cel mai recent răspuns: Dragomir Dascalu , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:08, 7 Octombrie 2014
Banuiesc ca sunteti lucrator desemnat cu activitatea de prevenire si protectie. Pentru a ocupa aceasta functie trebuia sa fi absolvit un curs in domeniul SSM cu durata de 80 ore. Daca ati facut acest curs si nu stiti ce sa faceti in functia pe care o ocupati, e grav. Propuneti-i directorului scolii sa apeleze la un Serviciu extern de prevenire si protectie care va poate da sfaturile necesare, in baza unui contract de prestari servicii.
nu am facut nici un curs suntem o scoală care abia am scăpat de datori si primim bani cît sî achităm curentul electric si telefonul ,îmi pare rău că nu mă puteți ajuta,
In magazinul avocatnet.ro (gasiti sectiunea sus, in instrumente utile) este un model de completare fise individuale ssm, cu explicatii utile, pe care il puteti descarca gratuit.
Va trebui sa inlocuiti datele cu cele ale persoanelor pe care le instruiti.
Cursul ssm de minim 40 ore este util pentru a putea face o instruire corecta si pentru a intocmi instructiuni proprii ssm si materiale de instruire, care sa stea la baza instruirii personalului.
Responsabilitatea instrurii ssm revine directorului in conditiile respectarii prevederilor Legii ssm nr.319/ 2006,
-art.20 (1) Angajatorul trebuie să asigure condiţii pentru ca fiecare lucrător să primească o instruire suficientă şi adecvată în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în special sub formă de informaţii şi instrucţiuni de lucru, specifice locului de muncă şi postului său:
a) la angajare;
b) la schimbarea locului de muncă sau la transfer;
c) la introducerea unui nou echipament de muncă sau a unor modificări ale echipamentului existent;
d) la introducerea oricărei noi tehnologii sau proceduri de lucru;
e) la executarea unor lucrări speciale.
(2) Instruirea prevăzută la alin. (1) trebuie să fie:
a) adaptată evoluţiei riscurilor sau apariţiei unor noi riscuri;
b) periodică şi ori de câte ori este necesar.
Aici este un forum de discutii, sfaturi. Pentru servicii consultati sectiunea "cauta consultant", solicitati o oferta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instructaj ssm+psi pt.un singur salariat adiam adiam Lucrator comercial - singur salariat, unde conducatorul unitatii nu indeplineste cumulativ criteriile articolului 16 din HG 1425/2006, DAR lucratorul comercial ... (vezi toată discuția)
Servicii ssm si psi Tatu M Tatu M Buna ziua, avem in institutie serviciu extern de SSM si PSI si va rog sa ma lamuriti in legatura cu semnaturile de pe Fisele individuale de instruire SSM si ... (vezi toată discuția)
Protectia muncii sebastian069 sebastian069 Dacă am semnat un contract în 06.06.2015 cu începere în 07.07.2015, iar eu în prima zi nu am făcut protecția muncii așa cum se practică conform legii. ... (vezi toată discuția)