avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ajutor depunere dosar rovinieta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ajutor depunere dosar rovinieta

Buna ziua, vreau sa depun un dosar de contestare amenda contraventionala pentru lipsa rovinietei. Motivul e ca masina nu mai era pe numele meu. Problema e ca am fost astazi la judecatoria unde era inscrisa masina si mi s-a spus ca trebuie depus la judecatoria de care tine locul unde am (a luat) amenda. adica loc. Jeblea, judet Timis. Nu am mai trimis niciodata un dosar prin posta la o judecatorie. Am inteles ca se trimite cu confirmare de primire, urmand sa i se dea numar de inregistrare,.... Atat stiu,... mai departe sunt cam in ceata,... am inteles ca se depune totul in dublu exemplar, (copie plangere,copie PV, contrac vanzare cumparare, copie buletin, copie certificat radiere finante),... dar cum in dublu exemplar? Le pun pe fiecare in cate un dosar plic si le trimit? Le bag toate intr-un dosar plic si le trimit? Atasez vre-un dosar plic? Trebuie vre-o taxa de judecata platitia si atasata chitanta in original sau copie/i? trebuie vre-un timbru ceva? Trebuie facuta intampinare (nu stiu ce e aceea) am inteles ca CNADNR de multe ori face recurs si petentul pierde pt ca nu a facut intampinare. Va rog daca se poate sa ma ajutati,.... nefiind in apropierea mea nu imi e tocmai facil sa ma deplasez pana acolo pentru un nesimtit care a cumparat masina si nu a catadisit sa si-o treaca pe nume, si nici nu as vrea sa pierd ca imi lipseste vre-un timbru de 2 lei sau vre-o amarata de taxa. Va multumesc pentru raspunsuri stiu ca e cam stupida intrebarea dar e o situatie la cateva sute de km de mine asupra careia nu am nici un control,... Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 07:29, 10 Octombrie 2014
Ambele seturi de copii le depuneti in acelasi plic.
Nu trebuie sa faceti dvs. intampinare, acesta e un document pe care il face cel ce este dat in judecata, nu cel ce porneste procesul.
Nu trebuie sa trimiteti dosar sau alt plic, numai foile de hartie.
Nu trebuie sa platiti taxa de timbru.

Vi s-a spus exact la ce Judecatorie trebuie sa trimiteti? Stiti adresa acelei judecatorii?
Daca nu, va rog sa ne scrieti exact numele localitatii unde ati luat amenda.

Vedeti ca indiferent de rezolvarea problemei cu rovinieta, tot trebuie sa il faceti pe noul proprietar sa inmatriculeze masina, ca altfel o sa va mai vina amenzi si de rovinieta, poate si de RCA, ori te miri ce alte amenzi care se dau proprietarului, nu soferului. Ori luati legatura cu el si il convingeti, ori il dati in judecata sa inmatriculeze masina.
Va multumesc pt promptitudine.
Da stiu ca trebuie sa o radiez (nu imi pasa daca el o inmatriculeaza sau nu, sincer sper ca nici macar sa nu stie da ii e radiata, sa nu dea instata de el, sa mi se dea castig in lipsa lui, iar el sa primeasca un frumos dosar penal pentru circulare pe drumuri cu masina neinmatriculata,... taranii asa merita),... acolo am alta distractie cu taranul,... maine imi depun dosar la judecatorie pentru ca sa il oblige sa radieze (am inteles ca altfel nu se poate).
A primit taranul amena in loc. Jebel, jud. Timis, pe DN 59,... din cate stiu tine de judecatoria localitatii Deta.
Ultima modificare: Marți, 7 Octombrie 2014
CountPorcula1987, utilizator
Asa este, Jebel Tine de Jud. Deta,
In caz ca nu ati gasit pana acum, adresa judecatoriei Deta este:
Adresa Judecătoriei DETA este:
Oraşul DETA, Strada VICTORIEI, nr. 3/A, judeţul TIMIŞ, cod poştal 305200

Mult noroc si succes.
Mașina trebuia radiată sau cel puțin trebuia făcută mențiunea de vânzare în talon și păstrată o copie cu acea mențiune.

În multe cazuri cei care vând autoturismul și nu-l radiază aceștia sunt buni de plată a amenzii pentru lipsă rovinietă.
Eu am atacat PV de contraventie pt. rovinieta pe doua cai,... una in baza contractului de vanzare-cumparare, a doua in baza lipsei semnaturii olografe a politistului constatator (era doar o stampila si un cod de bare in coltul dreapta sus a PV, stampila era oricum iligibila). In subsidienta am cerut ca in cazul in care instanta decide ca totusi sunt vinovat sa inlocuiasca amenda cu avertisment. Acum din trei poate am noroc cu vre-una daca nu asta e,... macar am incercat si sper sa nu mai imi vina altele. Inca o mica lamurire,... daca castig ce fac? Imi vine vre-o hartie acasa si cu ea ma duc la finante? Trebuie eu sa cer special comunicarea sentintei,... voi urmari derularea procesului pe portalul instantei dar un print screen nu cred ca accepta la taxe si impozite :). Va multumesc pt lamuriri,...
Ultima modificare: Joi, 9 Octombrie 2014
CountPorcula1987, utilizator

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta auto vandut raspuns intampinare karsor karsor Buna ziua, In 2013 am vandut masina unei persoane din Bucuresti cu acte facute si radiere de la fisc si am instrainat masina cu acte si numere inmatriculare ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine o copie dupa rovinieta? Tibi01 Tibi01 Am primit un proces verbal de constatare a contraventiei (\"...a circulat fara a detine rovinieta valabila\") de la CNADNR dupa modelul clasic: - data ... (vezi toată discuția)
Masina vanduta, amenda rovinieta, proces pierdut CountPorcula1987 CountPorcula1987 Buna ziua, in urma cu 4 ani am vandut o masina pentru recarosare. Am facut contract vanzare/cumparare cu cumparatorul, am radiat-o de la finante si am facut ... (vezi toată discuția)