avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ajutor depunere dosar rovinieta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ajutor depunere dosar rovinieta

Buna ziua, vreau sa depun un dosar de contestare amenda contraventionala pentru lipsa rovinietei. Motivul e ca masina nu mai era pe numele meu. Problema e ca am fost astazi la judecatoria unde era inscrisa masina si mi s-a spus ca trebuie depus la judecatoria de care tine locul unde am (a luat) amenda. adica loc. Jeblea, judet Timis. Nu am mai trimis niciodata un dosar prin posta la o judecatorie. Am inteles ca se trimite cu confirmare de primire, urmand sa i se dea numar de inregistrare,.... Atat stiu,... mai departe sunt cam in ceata,... am inteles ca se depune totul in dublu exemplar, (copie plangere,copie PV, contrac vanzare cumparare, copie buletin, copie certificat radiere finante),... dar cum in dublu exemplar? Le pun pe fiecare in cate un dosar plic si le trimit? Le bag toate intr-un dosar plic si le trimit? Atasez vre-un dosar plic? Trebuie vre-o taxa de judecata platitia si atasata chitanta in original sau copie/i? trebuie vre-un timbru ceva? Trebuie facuta intampinare (nu stiu ce e aceea) am inteles ca CNADNR de multe ori face recurs si petentul pierde pt ca nu a facut intampinare. Va rog daca se poate sa ma ajutati,.... nefiind in apropierea mea nu imi e tocmai facil sa ma deplasez pana acolo pentru un nesimtit care a cumparat masina si nu a catadisit sa si-o treaca pe nume, si nici nu as vrea sa pierd ca imi lipseste vre-un timbru de 2 lei sau vre-o amarata de taxa. Va multumesc pentru raspunsuri stiu ca e cam stupida intrebarea dar e o situatie la cateva sute de km de mine asupra careia nu am nici un control,... Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 07:29, 10 Octombrie 2014
Deoarece pentru vânzarea autovehiculelor este necesară respectarea procedurii înmatriculării - pentru ca vânzarea să fie opozabilă terților - dacă nu s-a făcut înmatricularea CNADNR-ului nu-i este opozabilă vânzare, ceea ce înseamnă că din punctul lor de vedere mașina este tot a D-voastră.
Ați fi avut o șansă din acest punct de vedere dacă cel puțin ați fi făcut mențiunea de vânzare în certificatul de înmatriculare și ați fi păstrat o copie după acesta.

Cu privire la lipsa semnăturii agentului constatator, nu aveți șanse de a ataca procesul verbal deoarece procesul verbal verbal emis de către CNADNRD este un înscris în formă electronică, semnat electronic de către agentul constatator, nefiind necesară semnarea lui olografă. Este mai mult de povestit despre această semnătură electronică, dar nu e cazul aici. Pot doar să vă spun că instanțele au această practică de a considera acel proces verbal ca fiind semnat electronic.

Totuși puteți invoca faptul că mașina a fost vândută. Unele instanțe admit plângerea dacă faceți proba vânzării și proba radierii mașinii cel puțin de la administrația financiară.
Si eu zic ca nu aveti sanse mari de anulare cu argumentul vanzarii. In Timis sigur nu aveti sanse cu lipsa semnaturii.
Dar aveti sanse bune la inlocuirea cu avertisment.
Dar succes, oricum ar fi.

Trebuie sa urmariti singur procesul. Hotararea finala (buna sau rea) va va veni acasa. Teoretic nu trebuie sa o duceti dvs. la finante, deoarece CNADR nu ar trebui sa dea dosarul la executare (prin executor judecatoresc + finante) daca va pierde procesul (si CNADR VA primi hotararea, e parte in proces). Dar e bine sa o aveti daca din greseala va incepe executarea, sa o aratati la executor. Asta daca veti castiga, desigur.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta auto vandut raspuns intampinare karsor karsor Buna ziua, In 2013 am vandut masina unei persoane din Bucuresti cu acte facute si radiere de la fisc si am instrainat masina cu acte si numere inmatriculare ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine o copie dupa rovinieta? Tibi01 Tibi01 Am primit un proces verbal de constatare a contraventiei (\"...a circulat fara a detine rovinieta valabila\") de la CNADNR dupa modelul clasic: - data ... (vezi toată discuția)
Masina vanduta, amenda rovinieta, proces pierdut CountPorcula1987 CountPorcula1987 Buna ziua, in urma cu 4 ani am vandut o masina pentru recarosare. Am facut contract vanzare/cumparare cu cumparatorul, am radiat-o de la finante si am facut ... (vezi toată discuția)