avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vreau sa-mi instalez camere de supraveghere false
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vreau sa-mi instalez camere de supraveghere false

Vreau sa-mi instalez camere de supraveghere false.

Preambul: Mi s-a "dus la gunoi" un dulapior depozitat pe culoar in fata usii apartamentului meu. Stiu de catre cine, omul care face curatenie in bloc. Nu am depus sesizare pt. furt pt. ca eu un om amarat; ulterior imi pare rau pt. ca de fapt in spate sta presedintele asociatiei de locatari. Mi s-a busit masina parcata in curte.

Doresc sa-mi instalez camere de supraveghere false la usa de apartament (care "vede" si casa scarilor) si alta care sa "supravegheze" curtea.

Ma astept ca locatarii (oameni de bine, care au doar drepturi) in scurt timp (ajutati de presedintele asociatiei de locatari) sa depuna (cine stie pe unde) vreo plangere.
Ceea ce e bine odata pt. ca acele "camere" oricum provoaca o anumita teama (de ex. de a-mi mai lovi masina in mod voit) si pt. ca in momentul in care intervine instanta competenta pot sa le zic sa se uite ca asa zisele camere de supraveghere sunt doar niste atrape, deci nu aveam cum sa incalc cu ele viata privata a vreunui colocatar.

Ce parere aveti din punct de vedere juridic?
Ultima modificare: Luni, 21 Iulie 2025
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 02:43, 22 Iulie 2025
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/t15397/came...
Va sfatuiesc sa lipiti in zona cu pricina si niste stikere de atentionare ca zona este supravegheata video. Daca cineva reclama, cei in cauza au sa verifice si au sa constate ca acele camere nu "vad"nimic. Este chestie de preventie !
Succes!
Va puteti instala camere de supraveghere care sa supravegheze parcarea sau exteriorul blocului.
Nu puteti folosi imaginile pe retele de socializare cum ar fi facebook, youtube , sau sa le trimiteti altor persoane pe whatsapp sau la televiziuni,
Puteti merge cu ele doar la judecatorie si politie.

Faptul ca v-au aruncat "ORICE" depozitat pe casa scarii e un lucru corect si bun intrucat nu aveati voie sa depozitati nimic pe proprietatea comuna . Nici macar flori ca doar nu e casa scarii gradina botanica.
Amplasarea de camere pe holul comun e interzisa si chiar si pentru asociatiei ar trebui acordul tuturor celor de pe palier.(etaj)
Aveati aici niste detalii din ghidul GDPR pentru asociatii de proprietari.
[ link extern ]

Justificarea interzicerii camelor pe palier etaj e simplu explicata de cei ce locuiesc la bloc:

Cand am venit cu amanta (amantul) toti vecinii au fost acasa. Cand mi-au spart apartmentul nimeni nu a fost acasa.

Va puteti monta totusi video-sonerie cu interfon sau vizor video si la fel nu publicati imaginile sau trimiteti altor vecini.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Montare camere video intr o scara de bloc grg_zzz grg_zzz Buna ziua! O asociatie de proprietari cu o scara de bloc cu 31 de apartamente. S a intocmit un proces verbal in care fiecare locatar trebuia sa si dea acordul ... (vezi toată discuția)
Videointerfon la bloc hex_xeh hex_xeh Buna ziua! Doresc sa instalez un interfon video de tip Google Nest Doorbell. Locuiesc la bloc si asta ar presupune ca va fi instalat in fata usii. Mentionez ... (vezi toată discuția)
Vecin -instalare camere de supraveghere video usa apartament, holul blocului, fara instiintatrea si acordulvecinilor soparla62 soparla62 Buna ziua,nu vreau sa fiu ratutacioasa si inteleasa gresit ! Locuiesc la bloc iar vecinul de palier si-a montat un sistem de supravegere camera video. ATENTIE ... (vezi toată discuția)