Buna ziua,numel meu este Adrian,locuiesc in Constanta, si vreau sa va intreb in cazul in care doresc divortul fata de o persoana cu care nu am mai locuit impreuna si nu am mai pastrat nicio legatura de aprox 20 de ani,pot cere solutionarea divortului sa se faca in lipsa,adica sa nu ma duc deloc?specific ca la vremea respectiva casatoria s-a incheiat in jud prahova.vreau sa trimit tot ce trebuie prin posta si sa nu ma duc deloc,se poate?nu avem copii minori ,nici lucruri sa bunuri mobile sau imobile.
eu am gandit in felul urmator: omul nu vrea sa mearga la instanta de mai multe ori. Inteleg ca instanta competenta nu s-ar afla in apropierea noului sau domiciliu deci ar vrea sa nu se deplaseze de mai multe ori la instanta. In aceste conditii, zic ca daca exista intelegere intre parti se poate rezolva ori la notar ori la mediator. Dintre cei doi vor alege care este mai ieftin sau care implica mai putine sau nici o deplasare.Are 4 modalitati de divort: de comun acord-mediere sau notar; administrativ sau prin instanta. Va alege cel mai convenabil. Insa fara nici o prezenta , doar prin acte nu o sa poata divorta, decat in situatii de exceptie, pe care inteleg ca nu le indeplineste.
Se poate divorta la mediator, chiar si in lipsa (prin reprezentant avocat, partile locuind in strainatate).Nu stiu daca este mai ieftin sau nu decat la notar. Va fi mai ieftin in cazul in care partile nu isi aleg avocati sa ii asiste in instanta.In instanta se va ajunge pentru a se da acea hotarare care sa consfinteasca acordul de mediere. Insa va fi doar un termen, care se va da de urgenta, in mod normal.
La mediator nu se poate divorta, se poate doar media conflictul privind divortul, partile putand ajunge la un acord privind divortul. Acesta nu inseamna ca ai divortat, inseamna ca ai avut o discutie la finalul careia ai fost de acord sa divortezi. Te poti razgandi oricand, nu exista nici hotarare si nici certificat de divort.
In momentul in care sotii sunt de acord cu divortul, fie ca au fost la mediator inainte sau nu, tot un termen dureaza in instanta.
Ca sa fie mai ieftin la mediator, inseamna ca omul ala munceste pe 80 de lei la acordul ala. E... putin probabil.
Divort de comun acord
Mia25
Buna seara,
Am si eu o intrebare, eu cu sotu am cazut de acord sa divortam pe cale amiabila, mentionez ca la mijloc se afla un copil de un an, vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)
Mediere divort
IonutCo
Buna seara,
As vrea sa stiu daca se merge la un mediator se poate divorta daca partile se inteleg intre ele?...Adica dupa ce s-au inteles cele 2 ... (vezi toată discuția)