avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... probleme angajare - cod COR
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

probleme angajare - cod COR

Buna ziua!

Foarte pe scurt problema e urmatoarea: am terminat Politehnica, Ingineria Sudarii iar acum lucrez in IT. Liceul a avut profil de matematica-informatica, la sfarsitul caruia am obtinut si un atestat de operator calculator si competente de nivel mediu programare. La firma unde lucrez nu au putut sa ma angajeze ca specialist IT sau administrator baze de date etc... deoarece doamnele de la resurse umane sustin ca am nevoie de studii superioare de SPECIALITATE. Este adevarat? Astfel, lucrez ca tehnician sisteme de calcul si retele.

Din cate stiu se cer studii superioare si atat... nu se specifica in ce domeniu. Atata timp cat stii meserie, poti lucra pe orice post care cere studii superioare, chit ca esti inginer constructor iar tu lucrezi in alt domeniu.

Intreb cam tarziu, deja m-am inscris la un master in securitatea retelelor insa simt ca arunc banii pe fereastra.

Cum este de fapt? Va multumesc mult!
Ultima modificare: Marți, 7 Octombrie 2014
hertzinio, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:30, 7 Octombrie 2014
hertzinio a scris:

....Atata timp cat stii meserie, poti lucra pe orice post care cere studii superioare, chit ca esti inginer constructor iar tu lucrezi in alt domeniu.

...


Asa ceva , nu este posibil cum sustineti dvs.
Va dau exemple de profesii in care un inginer constructor nu poate lucra : avocat, magistrat, executor judecatoresc, consilier juridic, medic, farmacist , contabil sef etc.


In general, in practica, pentru cei care lucreaza in IT in posturi ce necesita studii superioare se solicita studii in domeniu.
Multumesc mult pentru raspuns. Sa inteleg ca daca m-am inscris la un master in securitatea retelelor se considera studii superioare in domeniu? Ma gandeam sa fac niste cursuri Cisco, Microsoft etc acreditate in locul masterului, ies mult mai ieftin si mai rapid fata de 2 ani de master la o particulara.

Cu aceste cursuri in domeniu pot fi angajat pe posturi ce necesita studii superioare?

freeelis a scris:

In general, in practica, pentru cei care lucreaza in IT in posturi ce necesita studii superioare se solicita studii in domeniu.


Deasemenea legat de ce ati scris mai sus, as dori sa stiu daca prin "se solicita" va referiti la faptul ca in general asta se cere? Mai exact daca societatea este de acord, din punct de vedere legal, in Romania, se poate incheia un contract de munca cu respectiva functie fara a avea specializarea pe profil IT?
Ultima modificare: Marți, 7 Octombrie 2014
hertzinio, utilizator
Intr-adevar, in general , asa ceva se cere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare in 2012 pe post unic de cadastrist bogdanmarinela bogdanmarinela In organigrama si statul de personal figureaza postul unic de cadastrist. Exista hotarare de guvern privind aprobarea angajarii pe acest post unic.Intrebare; ... (vezi toată discuția)
Inspector in domeniul sanatatii si securitatii in munca GeorgiiA GeorgiiA Buna ziua ! As vrea sa stiu daca fac cursul de 80h pentru calificarea Inspector SSM , dupa primirea certificatului de absolvire, acesta este valabil toata ... (vezi toată discuția)
Incadrare in munca ... pufosme pufosme Buna ziua, Am absolvit facultatea de Inginerie Electrica in cadrul universitatii Politehnica Bucuresti pe programul Sisteme Electrice, iar acum sunt in ... (vezi toată discuția)