avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obtinere copie cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obtinere copie cartea de munca

Buna ziua

Cum pot obtine o copie de pe cartea de munca pentru a vedea salariul si numarul de ore la care sunt trecut? Mentionez ca nu doresc sa apelez la patron pentru a obtine aceasta copie.
Cel mai recent răspuns: moneytaker , utilizator 14:36, 8 Octombrie 2014
La ITM Ilfov (unde am fost eu) am cerut situatia activitatii mele ca salariat si mi s-a spus ca trebuie sa platesc acei 20 leo, si am primit raspunsul pe loc.
Mentionez ca angajatorul mi-a refuzat eliberarea mai multor documente pe care le-am cerut, si am apelat la ITM. Asta in conditiile in care, anterior acestor cereri, am facut alte cereri, care mi-au fost ignorate (la firma neexistand un registru de evidenta al documentelor, si mi s-a refuzat confirmarea de primire si de solicitare a unui numar de inregistrare) si am facut sesizare la ITM; dar pana cand s-a deplasat ITM-ul la firma angajatorul a avut timp sa mi le trimita prin posta.
Ideea este ca informarea la ITM este cea mai rapida cale, in persoana, nu prin posta. Prin posta amana cu inca 15 zile timpul de 30 zile de raspuns si primesti raspunsul in aproape doua luni.
Nu toate ITM-urile procedeaza astfel . Prin urmare, daca s-ar unifica practica lor , ar fi de folos tuturor celor implicati in activitatea de R.U.
Asa este !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca vasiliugheorghe vasiliugheorghe cum verific daca contractul meu de munca a fost inregistrat la ITM deoarece pe contract nu am niciun numar de inregistrare la ITM? va multumesc (vezi toată discuția)
Intrebare MariusZoltan MariusZoltan Buna , As dorii si eu un raspuns la o intrebare . Pe data de 1 noiembrie 2012 am incetat activitatea prin demisia mea la o societate .La aceasta societate am ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime in munca Sheli Sheli Buna ziua. Revin cu o alta intrebare: Pot obtine de la ITM Bucuresti o adeverinta de vechime in munca, sau trebuie sa o cer in mod special angajatorului? In ... (vezi toată discuția)