avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... mai beneficiez de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

mai beneficiez de somaj?

Sunt in urmatoarea situatie:
- in ianuarie 2014, in urma inchiderii firmei la care lucram, am obtinut dreptul la indemnizatie de somaj.
- in aprilie 2014 m-am angajat cu CIM perioada nedeterminata, dar cu perioada de proba de 120 zile. Incepand cu luna aprilie, evident nu am mai avut indemnizatie de somaj, in schimb am beneficiat de prevederile art. 72 din Legea 76/2002, respectiv 30% din indemnizatia de somaj.
- inainte cu cateva zile de incheierea perioadei de proba, CIM a fost denuntat de catre angajator si a fost incheiat. In acelasi zi, angajatorul mi-a oferit varianta unui CIM pe perioada determinata de 3 luni, pe care am acceptat-o. CU aceasta ocazie am pierdut dreptul la cei 30% din ajutorul de somaj.
- la sfarsitul lunii octombrie imi va expira CIM pe perioada determinata.
Intrebarea este: dupa ce imi expira acest contract, mai pot benefia de ajutor de somaj, avand in vedere ca as avea dreptul 1 an (care se incheie in ianuarie 2015)?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:03, 8 Octombrie 2014
Bună ziua,

Pentru a beneficia de indemnizaţia de şomaj, trebuie îndeplinită neapărat condiţia stagiului de cotizare de cel puţin 12 luni în ultimele 24 de luni.

Iar perioadele de stagiu de cotizare pentru care s-a acordat anterior dreptul la indemnizaţia de şomaj NU mai pot fi luate în calcul.

Informaţii mai multe despre condiţiile ce trebuie îndeplinite în cazul încetării de drept a contractului pe perioadă determinată: [ link extern ] / .
Asta e o veste proasta :(
Multumesc mult pentru mesaj.
In cazul in care ma angajez part-time CIM perioada determinata 12 luni, acesta fiind singurul CIM in cele 12 luni, este aceasta situatie considerata ca fiind stagiu de cotizare?
1. In cazul unui contract individual de munca (CIM) part-time trebuie sa tineti cont ca perioada de stagiu de cotizare la somaj este proportionala cu un program de lucru normal de 8 ore pe zi.

2. Adica:
- la un program de 2 ore pe zi, 12 luni lucrate = 3 luni de stagiu de cotizare la somaj;
- la un program de 4 ore pe zi, 12 luni lucrate = 6 luni de stagiu de cotizare la somaj;
- la un program de 6 ore pe zi, 12 luni lucrate = 9 luni de stagiu de cotizare la somaj;
- etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot obtine ajutor de somaj? cabincrew cabincrew Buna ziua, As dori sa stiu daca in cazul unui CIM pe perioada determinata, in cazul concedierii pe motiv de restructurare, as putea beneficia de ajutor de ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru a putea beneficia de indemnizatie de somaj Ianuaria Ianuaria Buna ziua, Am lucrat la o firma din 26.01.2012 pana la 31.07.2014,cand am incetat activitatea conform art. 55 lit. b din CM. Mentionez ca am fost angajata ... (vezi toată discuția)
Ccc, angajare pe perioada determinata, somaj marcigr8 marcigr8 Am o prietena, ea la data de 24 martie 2012 a iesit din CCC, a fost angajata la o firma cu perioada determinata pentru o luna ( proba). Acum a auzit ca nu ... (vezi toată discuția)