avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire parcela de pamant la cimitir
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire parcela de pamant la cimitir

Buna ziua,

Eu am o problema legata de o parcela de teren pe care este inmormantata mama mea. Ea a murit cand eu aveam 13 ani (in 2001), si la momentul respectiv s-a ocupat sora ei, matusa mea de inmormantare. Din diverse motive (eu si sora mea mai mica) ne-am instrainat de matusa in tot acest timp. Pana in momentul de fata noii nu am reusit din motive financiare sa ridicam un monument, o cruce la mormant. Acum cateva luni insa am strans bani, s-a dus sora mea si s-a ocupat de tot.

La cateva saptamani dupa ce a fost ridicat monumentul, a fost instiintata si matusa noastra, deoarece trebuia sa semneze un act de aprobare, deoarece terenul este pe numele ei (ea fiind cea care s-a ocupat la momentul respectiv de inmormantare). Noi cand am ridicat monumentul ni s-a spus ca nu este nici o problema, ca or sa se ocupe oamenii de la cimitir si de instiintare...nimeni nu credea, nici noi ca matusa noastra nu o sa fie de acord cu ridicarea unui monument.

Dupa ce a fost instiintata, ne-a cerut bani ...ca sa nu darame monumentul (500 lei) si ca sa ne vanda parcela (15 000 lei). Noi nu am fost de acord sa ii dam nimic, si astazi a sunat cu tot felul de amenintari, ca ne intalnim la tribunal, ...ca vinde parcela, ...ca va deshuma mormantul.

Imi cer scuze pentru povestea lunga. Ceea ce as vrea sa stiu ce ar putea ea sa faca, ar putea sa deshumeze mormantul? Eu fiind fiica am vreun drept asupra terenului acela? Adica as vrea sa inteleg mai clar situatia legala, ce poate ea sa faca si ce as putea eu sa fac sa ies din situatia aceasta.

Multumesc,
Raisa Tudorache
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:27, 8 Octombrie 2014
Nu aveti niciun drept asupra parcelei atata timp cat nu aveti incheiat un act de concesiune.
De deshumat nu cred ca isi va deshuma sora,are nevoie de aprobari care nu se dau chiar asa usor.
Trebuia sa discutati si cu matusa inainte de a ridica o cruce la mormant. In mod normal nu ar fi trebuit sa se supere pentru ce ati facut dar cum nu ati mai tinut legatura cu ea ...
Incercati o rezolvare pe cale amiabila, o discutie mai la sentiment nu strica niciodata, acum numai dvs. cunoasteti cauzele ptr care nu ati mai tinut legatura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administratia cimitirelor AdrySu AdrySu Buna ziua Bunica mea a fost inmormantata pe locul de veci a unei prietene de familie acum 30 de ani. Intre timp aceasta a decedat si s-a pierdut contactul cu ... (vezi toată discuția)
Loc de veci david38 david38 Buna ziua , am o problema si v-as fi foarte recunoscator daca m-ati putea indruma pe calea cea buna. Am cumparat de la primaria din orasul meu doua locuri in ... (vezi toată discuția)
Cine va raspunde pt un incident din cimitir? stulara stulara in urma cu 4 saptamani,fratele meu in varsat de 4 ani ,aflandu-se la o inmormantare impreuna cu parintii,s-a ''accidentat'' in urma desprinderii unei pietre ... (vezi toată discuția)