avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Desfasurare activitate sportiva - forma de organizare
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Desfasurare activitate sportiva - forma de organizare

Buna ziua!

Sunt instructor de arte martiale si doresc sa desfasor o activitate sportiva, mai precis cursuri de karate pentru copii, printr-o forma de organizare care sa-mi fie cat mai accesibila d.p.d.v financiar (ma refer la costuri infiintare, inregistrare si functionare ulterioara). Este important acest lucru deoarece activitatea urmeaza a se desfasura intr-o zona rurala, unde posibilitatile de achitare a unei cotizatii lunare pentru antrenamente, sant destul de mici.
Momentan am un mic SRL, inactiv la aceasta ora, cu un alt obiect de activitate, si in urma consultarii informatiilor gasite pe net, ma gandeam la infiintarea unei asociatii sportive fara personalitate juridica in baza unui contract de societate, in care asociatii ar urma sa fie: SRL-ul, eu si sotia (am inteles ca este nevoi de minim trei asociati). Aceasta asociatie sportiva (societate civila) sa fie mai apoi inregistrata la Directia Judeteana pentru Sport, inscrisa in registrul sportiv si in federatia nationala de specialitate. Este o varianta buna? Care ar fi costurile de infiintare si inregistrare?
Sunt si alte variante? As putea folosi intr-o alta varianta SRL-ul existent deja?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: kado , utilizator 09:02, 11 Octombrie 2014
Variantele uzitate de catre marea majoritate a cluburilor de arte martiale sunt infiintarea de asociatii non-guvernamentale ,inregistrate la judecatorie in registrul persoanelor juridice fara scop patrimonial,se obtine ulterior certificat inregistrare sportiva de la ANS si apoi afilierea la federatia de specialitate.
Ca asociatie sportiva in sensul Legii 69 / 2000 nu te poti afilia la federatia sportiva nationala de profil, ci numai la asociatia judeteana de profil pe ramura de sport, daca exista. Daca doriti sa participati la competitii de nivel national, trebuie sa infiintati un club sportiv in sensul Legii 69 / 2000, care, ca forma juridica, este o asociatie (nonprofit, cu personalitate juridica) in sensul OG 26 / 2000 privind asociatiile si fundatiile. Daca nu vreti sa va constituiti o echipa cu care sa participati la concursuri, ci sa faceti initiere in arte martiale, nu stiu daca merita tot efortul de recunoastere ca structura sportiva, si nu ar fi bine sa ramaneti un simplu prestator de servicii...
Va multumesc pentru raspunsuri.

Intr-adevar, doresc sa fac si performanta cu copii dar, acest lucru nu se realizeaza din primele luni de activitate. In aceasta situatie ramane ca pana la formarea unei echipe care sa participe la competitii nationale, sa aleg forma cea mai convenabila din punct de vedere a costurilor de infiintare/inregistrare si functionare ca prestator de servicii pentru initiere in artelele martiale.
In aceasta situatie, care credeti ca ar fi varianta cea mai buna si din punct de vedere a contabilizarii veniturilor si cheltuielilor precum si a taxelor si contributiilor datorate statului:
- SRL-ul, si in acest caz, ce cod CAEN trebuie autorizat, iar daca nu exista in actul constitutiv ma gandesc ca trebuie introdus, ceea ce presupune costuri cu inscrierea modificarilor la Registrul Comertului si mai apoi autorizarea (se pot face intr-o singura etapa?);
- asociatia sportiva ca societate civila fara personalitate juridica si inscrierea la ANS?
Probabil ca este evidenta grija mea pentru costuri deoarece nu dispun de resurse financiare pe care sa le investesc acum, la inceputul activitatii, dar doresc sa functionez corect d.p.d.v. legal. Grija pentru costuri vine si din experienta avuta cu SRL-ul, anterior, si vreau sa ma organizez dupa un buget de venituri si cheltuieli intocmit cat mai realist posibil. Sunt constient ca pe parcurs pot aparea si cheltuieli neprevazute dar as vrea sa le pot evidentia cel putin pe cele obligatorii.

Multumesc!
Buna ziua!

Imi puteti spune daca pot folosi SLR-ul pentru prestarea de servicii in domeniul sportiv (cursuri de initiere in artele martiale), si daca da, ce conditii trebuie sa fie indeplinite?
Dintr-o alta discutie, intr-un alt topic, am inteles ca societatea trebuie sa fie pe actiuni, pentru desfasurarea activitatilor sportive.

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ong-urile cu profil sportiv pot obtine cis hd76avr hd76avr Buna ziua!Anul acesta am infiintat o asociatie sportiva in a carei denumire apar cuvintele \\"Asociatia Sportiva................\\" (nu-i scriu numele complet ... (vezi toată discuția)
Infiintare federatie sportiva pbogdan71 pbogdan71 Buna ziua! Cunosc pe cineva care ar dori sa infiinteze o federatie a unui stil de arte martiale. Problema este ca Federatia Romana de Arte Martiale de ... (vezi toată discuția)
Cum infiintez o federatie sportiva nationala? Roberttaffa Roberttaffa As dori sa infiintez o federatie sportiva nationala . Care sunt etapele legale pe care trebuie sa le parcurg la de 0 pana la a functiona legal ca si ... (vezi toată discuția)