avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ordonantele procurorilor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ordonantele procurorilor

Buna ziua ! In urma cu 7 lui mi s-a spart contul de facebook . cei care mi l-au spart mi-au restrictionat accesul la cont pentru 3 zile , mi-au vazut mesaje private intre mine si mai multe persoane , mi-au sters mesaje , notificari si alte date informatice din cont , mi-au deteriorat contul , mi-au modificat parola si e-mail-ul , mi-au introdus alta parola , alt e-mail , alt numar de telefon plus alte date informcatice . De pe contul meu de facebook spart au trimis mesaje jiginoate , si mesaje amenintatoare la adresa a mai multor prieteni de-ai mei , unul dintre ei ma batut deoarece a crezut ca eu am trimis acele mesaje . M-au amenintat , jignit si discriminat .
AM depus plangere si acum o luna am primit solutia data in dosar de catre procuror , si anume :
"in baza art 325 alin 1 lit b Cpp rap. la art 16 lit. b Ncpp si a art 315 alin 5 NCpp ,
Dispun :
Clasarea cauzei privind savarirea infractiunii prev de art 249 alin 1 C.p.

Am depus contestatie si azi imi venii raspunsul ( ordonanta )

"In fapt , s-a stabilit ca petentul X a reclamat ca " x , y, z " toti din com . "x'' , acuzandui pe acestia ca se fac vinovati de sav infr. de frauda informatica , intrucat acestia iau accesat ,, sters si restrictionat accesul pe contul de facebook .
Din cercetarile efectuate de organele de politie a razultat ca persoanele banuite si indicate de care petent de infr. aratata mai sus , nu avea acces a contul de facebook al petentului , intrucat nu cunostea parola , aceasta fiind secreta .
Considerand solutia procurorului ca temeinica si legala , urmeaza ca , pe cale de consecinta solutia petetului sa fie respinsa ca neintemeiata .
vazand si disp. art 339 si urm N.C.p.p.
DIspUN :
Respingerea ca neintemeiata a plangerii petentului X. "


Consider ca fapta se afla i Codul penal si anume : art 195 ( violarea secretului corespondentei ) , art 360 , 362, 363,369 respectiv art 42, 44, 45 , 42,48 legea 161 din 2003 .
Am martori , inscrisuri si IP-urie calculatoarelor de pe care s-au conectat pe contul meu de facebook ,
Ce credeti ca cele intamplate intrunesc infractiune ?Va multumesc mult !
Ultima modificare: Joi, 9 Octombrie 2014
Admin, administrator

Alte discuții în legătură

Tergiversare rezolvare plangere penala ContSters327384 ContSters327384 Buna seara ! In urma cu exact 6 luni am depus o plangere pentru frauda informatica la postul de politie ! Dupa o luna de zile , seful de post a transferat ... (vezi toată discuția)
Frauda informatica ContSters327384 ContSters327384 Salut ! Acum 6 luni , mi s-a spart contul meu de facebook , din cate mi-am dat eu seama chiar de niste amici cu care ma certasem de curand acum 6 luni ! Mi ... (vezi toată discuția)
Dosar inchis ! ContSters327384 ContSters327384 Dupa cum am mai spus ... Mi s-a spart contul de facebook ... daosarul a ajuns la parchet .. unde azi primi vestea ... ca dosarul s-a inchis in lipsa de probe ... (vezi toată discuția)